Κάθε Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. γίνονται οι εβδομαδιαίες ΣΥΝΑΞΕΙΣ φοιτητών, εργαζομένων και νέων ζευγαριών στον Άγιο Αχίλλιο. Πρώτα  τελείται η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα στις 8.30 μ.μ. ακολουθεί πνευματική ομιλία του π.Ραφαήλ, με θέμα για φέτος: “ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ”.

Επίσης, κάθε Πέμπτη στις  7.00 μ.μ. τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Ιερά Παράκληση προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του Ιατρού.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Παρακλήσεων θα εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών. 

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στις 8.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Οσίου ιερέως Νικολάου του Πλανά του ηγιασμένου, στον Ι.Μ.Ν.ΑγίουΑχιλλίου Λαρίσης.

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν λείψανο του Αγίου, καθώς και την εικόνα του, που η ευλάβεια των πιστών ανθρώπων δημιούργησε.

Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου μετά της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον  Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.