Ο σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Περικλής Σδραβόπουλος απέσπασε το 'Α Βραβείο πιάνου στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Orpheus Soloists 2024 που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 18 Μαΐου.

Ο Περικλής Σδραβόπουλος, φοιτά στην τάξη Σύνθεσης του κ. Ευριπίδη Μπέκου με πλήρη υποτροφία του Δ.Ω.Λ. έχοντας λάβει τόσο όλα τα Πτυχία Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, τάξη: Ευρ. Μπέκου) με Άριστα όπως και Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα και Α’ Βραβείο (τάξη: Απ. Αλεξίου).

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως ο νεαρός μουσικός παρουσίασε αξιοσημείωτη πρόοδο και στον τομέα της σύνθεσης Σύγχρονης Μουσικής και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συνέθεσε ένα πολύ αξιοπρεπές και ενδιαφέρον portfolio έργων και κατάφερε με την πρώτη κιόλας προσπάθεια να περάσει στην Βασιλική Ακαδημία της Αμβέρσας για να σπουδάσει τόσο για Bachelor Σύνθεσης όσο και Πιάνου.

Τέτοιοι μαθητές τιμούν το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας αλλά και την πόλη μας.

Περικλής Σδραβόπουλος - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Περικλής Σδραβόπουλος γεννήθηκε το 2005 στη Λάρισα. Από το 2013 έως σήμερα φοιτά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο οποίο ολοκλήρωσε τις παρακάτω σπουδές αποφοιτώντας με πτυχίο αρμονίας, πτυχίο αντίστιξης, δίπλωμα πιάνου και πτυχίο φούγκας. Από το 2022 ως το 2024 ήταν μαθητής του Νίκου Κυριόσογλου στο πιάνο, και από το 2023 φοιτά στην τάξη σύνθεσης του ΔΩΛ με καθηγητή τον Ευριπίδη Μπέκο.

To 2024 εισήχθη στη Βασιλική Ακαδημία της Αμβέρσας, στα προγράμματα σπουδών Bachelor Σύνθεσης και Πιάνου, με καθηγητές τους Bram van Camp και Nikolaas Kende αντίστοιχα. Έχει κερδίσει το Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου ΔΩΛ και στον διαγωνισμό Orpheus Soloists.