Στο αξίωμα του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας εξελέγη το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ. Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου εκλέγοντάς με στη θέση του αντιπροέδρου.

Η νέα αυτοδιοικητική θητεία βρίσκεται μπροστά σε πολλές και σοβαρές προκλήσεις με άμεσο αντίκτυπο για την κοινωνία. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις που μας έπληξαν την προηγούμενη τετραετία μας ώθησαν στο να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ισχυρότεροι ως Δήμοι. Να κάνουμε άλματα μπροστά σε νευραλγικούς τομείς αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Έχουμε μπροστά μας όμως εξίσου σοβαρά ζητήματα στην περιοχή της Θεσσαλίας όπως η κλιματική κρίση και οι τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης των συνεπειών της, σε υποδομές, πρόληψη και κοινωνική μέριμνα, ταυτόχρονα με την υλοποίηση μίας περισσότερο πράσινης πολιτικής. Πρέπει να κάνουμε μεγάλα και γρήγορα βήματα προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας, να μεριμνήσουμε για την ενεργειακή μας επάρκεια, αλλά και για όλα εκείνα τα έργα υποδομής που χρειάζονται ώστε η ύπαιθρος να αποτελεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους νέους, να μείνουν και να χτίσουν τις ζωές τους σε αυτή.

Θεωρώ όμως εξίσου σημαντικό το ότι πρέπει να επανακαθορίσουμε τη σχέση μεταξύ αυτοδιοίκησης και πολιτείας ενισχύοντας κυρίως τον βαθμό αξιοπιστία της. Θέλουμε ως συνομιλητή ένα κεντρικό κράτος που θα ακούει, να αντιλαμβάνεται, θα κατανοεί, θα συζητά και να συναποφασίζει σε ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη κοινωνική λειτουργία, όπως για παράδειγμα το τέλος ταφής. Σ’ αυτόν τον αγώνα για το κοινό καλό είμαστε όλοι σύμμαχοι. Καλή και παραγωγική θητεία σε όλους!».