Όλα τα ζώδια έχουν μοναδικές ιδιότητες που τα καθιστούν τυχερά και ξεχωριστά. Ωστόσο, όσοι έχουν γεννηθεί με κυρίαρχους πλανήτες τον Δία και την Αφροδίτη μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα τυχεροί ή ευλογημένοι – ή, όπως τους αποκαλεί ο αστρολόγος Joshua Pingley σε άρθρο του στο yourtango, οι αγαπημένοι του σύμπαντος.

«Κάθε ζώδιο έχει τον κυρίαρχο πλανήτη του και τον πιο αδύναμο πλανήτη του. Ο Τοξότης και ο Ιχθύς είναι οι ευνοημένοι, επειδή αποκτούν αξιοπρέπεια από τον Δία, τον μεγαλύτερο ευεργέτη, και η παίρνουν λιγότερη ενέργεια από τον Ερμή, τον μοναδικό ουδέτερο πλανήτη. Από την πλευρά του οι Ιχθύες θεωρούνται ένα από τα πιο ευνοημένα ζώδια, καθώς κερδίζουν τη θετική ενέργειά τους και την αξιοπρέπειά τους από την Αφροδίτη, η οποία μαζί με τον Δία, θεωρείται αστρολογικά ευεργέτρια».

Γιατί οι Ιχθύες είναι οι αγαπημένοι του σύμπαντος

Αναλυτικότερα, όπως γράφει ο αστρολόγος, οι Ιχθύες είναι οι αγαπημένοι του σύμπαντος, επειδή έχουν προσαρμοστεί και στα 12 μαθήματα του ζωδιακού κύκλου. Αυτό τους κάνει πιο ενημερωμένους, πιο προετοιμασμένους και πιο καλόκαρδους.

Η Αφροδίτη προσφέρει μαγεία σε αυτό το ζώδιο. Έτσι, όποιος ανήκει σε αυτό το ζώδιο και εφ’ όσον έχει ωριμάσει ξέρει πώς να δώσει αγάπη άνευ όρων. Η πιο αγνή εκδήλωση του πώς θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι η αγάπη συνήθως ενσαρκώνεται από την Αφροδίτη στο τελευταίο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου. Είναι μια αγάπη που συγχωρεί, είναι υπομονετική, ευγενική και πρόθυμη να θυσιάσει.

Την ίδια στιγμή μεγάλη επιρροή σε αυτό το ζώδιο έχει και ο Δίας, ο οποίος του χαρίζει την τύχη που χρειάζεται για να ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες. Η πίστη συνδέεται με τον Δία και παρόμοια με τον Τοξότη, ο γεννημένος υπό τον αστερισμό του Ιχθύ θα είναι αρκετά αισιόδοξος όταν πρόκειται να ξεπεράσει τα εμπόδια που του παρουσιάζονται.

Στην άλλη πλευρά αυτής της τοποθέτησης βρίσκεται η Παρθένος, που κυβερνάται από τον Ερμή, γεγονός που διευκολύνει τους Ιχθύες να διοχετεύσουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του «αδελφού» ζωδίου τους στη δική τους καθημερινότητα. Οι Ιχθύες μπορούν να κάνουν σχέδια και να αναπτύξουν την υπομονή που απαιτείται για να παραμείνουν πιστοί σε αυτά και οργανωμένοι για ό,τι πρόκειται να συμβεί.

Γιατί οι Τοξότες είναι οι αγαπημένοι του σύμπαντος

Οι Τοξότες από την πλευρά τους είναι πρωτοπόροι και δεν φοβούνται να σπάσουν και να ξεπεράσουν τα όριά τους. Αντανακλούν τα ιδανικά του Δία, αναζητώντας συνεχώς την προσωπική τους ανάπτυξη. Αντιπροσωπεύουν την περιπέτεια, τα ταξίδια και τη φιλοσοφία κι αυτό επειδή στόχος τους είναι η επέκταση, η απόκτηση γνώσεων και η σύνδεση με όσο περισσότερες εμπειρίες και ανθρώπους μπορούν.

Μέρος αυτού που κάνει έναν Τοξότη τον αγαπημένο του σύμπαντος είναι ότι αυτό το ζώδιο δεν δέχεται την ήττα. Εξάλλου, πριν από αυτούς βρίσκεται ο Σκορπιός και αμέσως μετά ο Αιγόκερως, δύο επίμονα και φιλόδοξα ζώδια που οδηγούνται από την ανάγκη τους για επιτυχία και αναγνώριση. Ο Τοξότης έχει υιοθετήσει αυτό το χαρακτηριστικών των γειτονικών του ζωδίων, γι’ αυτό και θα κοιτάξει πάντα μπροστά με ελπίδα και θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται. Ξέρει ότι μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα επειδή έχει πίστη στο σύμπαν και στον εαυτό του.

Ο Δίας συνδέεται επίσης με την πνευματικότητα, τη θρησκεία και τη φιλοσοφία, και όταν ο Τοξότης έχει ένα σταθερό σύστημα πεποιθήσεων ή αρχές από τις οποίες θα καθοδηγείται, αυτό μπορεί να τον κάνει ασταμάτητο. Ο Δίας ωθεί τους Τοξότες να συνεχίσουν να μαθαίνουν ακόμα και πέρα από αυτό που μπορούν οι ίδιοι να οραματιστούν.

marieclaire.gr