Διαβάζοντας τον τίτλο θα αναρωτιέται κάποιος… «άραγε υπάρχει ιδανική μέρα για σεξ»; Σε αυτό λοιπόν ερχόμαστε εμείς να σας απαντήσουμε: ναι, υπάρχει ιδανική μέρα για σεξ και μάλιστα δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη.

Από κει και πέρα, αρχίζει μια δεύτερη σκέψης, αναφορικά με το ποια είναι αυτή η μέρα. Η πρώτη σκέψη θα είναι σίγουρα το Σάββατο ή η Κυριακή. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για τη μέρα που (οι περισσότεροι τουλάχιστον) έχουν χαλαρώσει από τις υποχρεώσεις τους, δεν δουλεύουν, οπότε ξεκουράζονται και έχουν περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν με το ταίρι τους.

Μια ακόμα καλή σκέψη θα μπορούσε να είναι η Δευτέρα. Κι αυτό ακούγεται περίεργο θα σας εξηγήσουμε τι εννοούμε. Πρόκειται για την χειρότερη μέρα της εβδομάδας, οπότε προκειμένου να ξορκίσουμε το «κακό» κάνουμε!

Κι όμως. Και οι δύο παραπάνω απαντήσεις είναι λάθος!

Αυτή είναι η κατάλληλη μέρα για να κάνουμε σεξ

Η σωστή απάντηση είναι η Πέμπτη.

Κι όπως σας είπαμε παραπάνω, δεν το λέμε εμείς, αλλά το London School of Economics. Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει, αποδεικνύεται ότι τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλότερα τις Πέμπτες, και όπως ξέρουμε, βοηθά στην αύξηση της παραγωγής σεξουαλικών ορμονών.

Όσο για την ιδανική ώρα, συνήθως ποικίλλει, αλλά όλοι συμφωνούν ότι οι πρωινές ώρες είναι καλύτερες, επειδή τότε παρατηρείται αυξημένη τεστοστερόνη στους άντρες, αλλά και επειδή έχεις ξεκουραστεί τη νύχτα και ξυπνάς με περισσότερη όρεξη για σεξ.

Και μετά πηγαίνουμε όλοι χαρούμενοι στο γραφείο!

in.gr