Με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων του τρέχοντος σχολικού έτους 2023-2024, κατόπιν πρωτοβουλίας του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση του Σχολείου, πραγματοποιήθηκε Εορταστική Εκδήλωση προς τιμήν των τελειοφοίτων και των παλαιότερων αποφοίτων.

Σκοπός της Εκδήλωσης ήταν να εκφραστούν οι ευχαριστίες όλων προς τους Εκπαιδευτικούς για την ολόθυμη και μακροχρόνια προσφορά τους, καθώς και προς τους Μαθητές, παλαιούς και νέους, για τη συμβολή τους στη δημιουργία άριστου κλίματος συνεργασίας. Επίσης, μέσα από αυτή τη συνάντηση, δόθηκε η ευκαιρία επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και βέβαια ψυχαγωγίας εν όψει της εξεταστικής περιόδου που ακολουθεί.

Η καταληκτική αυτή Εκδήλωση αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας μακράς σειράς εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που οργανώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. για τους ως επί το πλείστον και κατά βάσιν ενήλικες μαθητές του, ενώ μέσα στο ευχάριστο κλίμα και την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, δόθηκε η δυνατότητα για περαιτέρω σύσφιξη των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των μελών της Σχολικής Κοινότητας.

Στο φιλόξενο χώρο του προαυλίου του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας (Ιουστινιανού & Κομνηνών), οι Μαθητές είχαν ετοιμάσει πλούσιο πολιτιστικό και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, το οποίο συνοδεύονταν από πολλά και εκλεκτά εδέσματα.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη χαρά που αισθάνονταν από την παρουσία τους στην Εκδήλωση, καθώς και την ικανοποίησή τους για τον εν γένει ρόλο του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, όπου εκτός από το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, τη μόρφωση και τα τυπικά προσόντα που αποκτά κάθε Μαθητής με την λήψη Πτυχίου και Απολυτηρίου, αναδεικνύεται επιπλέον ο υψηλός παιδευτικός του χαρακτήρας, μέσα από τη διοργάνωση διδακτικών επισκέψεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, κοινωνικών δράσεων, φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, εθελοντικών προσπαθειών και πολλών άλλων ενεργειών, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων με τη Μαθητική Κοινότητα.

Με την ολοκλήρωση της Εκδήλωσης, όσοι συμμετείχαν διατύπωσαν την ευαρέσκειά τους, για το γεγονός ότι μέσα από τη φοίτηση στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο σημαντικούς ανθρώπους, συμμαθητές και Εκπαιδευτικούς, με τους οποίους συναναστράφηκαν, επικοινώνησαν και συνδιαμόρφωσαν ο καθένας και η καθεμιά το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.

Ταυτόχρονα, εκδήλωσαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους, καθώς στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας απέκτησαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το μορφωτικό τους επίπεδο, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο και επαγγελματική εξέλιξη και, βέβαια, να διαβούν το κατώφλι για περαιτέρω σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους επαγγελματίες του τόπου μας για την ολόθυμη προσφορά τους, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην εξαιρετική επιτυχία της Εορταστικής Εκδήλωσης και ειδικότερα στην Εταιρία PAPAGEORGIOU FOOD SERVICE και στο κρεοπωλείο ΖΕΡΔΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ στη Φαλάνη. Η συμβολή τους, καθώς και όσων ανωνύμως συνέβαλαν υπήρξε καθοριστική.