«Γκάλοπ παραγγέλνει παραμονή εκλογών όποιος έχει ανασφάλεια και θέλει να επηρεάσει το εκλογικό σώμα… Αν έκανα εγώ μέτρηση, θα κατέγραφα τις ανάγκες των επιχειρηματικών, τις προοπτικές και τις προτάσεις τους…» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της «Επιμελητηριακής Σύμπραξης» και Υποψήφιος για την προεδρία στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γουργιώτης, μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.

Απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα περί πληροφοριών για μέτρηση που γίνεται στην περιοχή της Λάρισας σχετικά με την πρόθεση ψήφου για τις επικείμενες εκλογές στο Επιμελητήριο, ο κ. Γουργιώτης εξήγησε ότι «η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε νέα ήθη στον επιμελητηριακό χώρο και αν το σκεφτεί κανείς γεννιούνται και κάποια ερωτήματα τα οποία δεν ξέρω αν μπορούν να απαντηθούν.

Σίγουρα δεν το κάναμε εμείς το γκάλοπ. Θεωρώ ωστόσο ότι είναι κάτι εγωιστικό να θέλει κάποιος να μετρήσει πώς θα τα πάει στις εκλογές για το Επιμελητήριο. Αν ήμουν εγώ, θα έκανα μία μέτρηση της επιχειρηματικής κίνησης της περιοχής μας, να αποτυπώσω τις ανάγκες των επιχειρηματιών, τις προοπτικές και τις προτάσεις. Αυτό θα είχε αξία.

Τώρα βέβαια αν είναι αλήθεια αυτό το γκάλοπ, θα υπενθυμίσω πως συνήθως αυτός που το παραγγέλλει παραμονές εκλογών θέλει να δείξει κάτι και να επηρεάσει καταστάσεις. Γι’ αυτό κι εκείνος που το παραγγέλνει εκπέμπει ανασφάλεια. Εμείς στη Σύμπραξη δεν έχουμε καμία ανασφάλεια, ούτε και ανάγκη να επηρεάσουμε το εκλογικό σώμα με κατά παραγγελία γκάλοπ».

Για την σύμπραξη με τον Συνδυασμό του κ. Βασίλη Ζάρκου, εξήγησε πως «βάλαμε το εγώ μας πίσω από το εμείς και αποφασίσαμε να συμπράξουμε για το καλό των επιχειρήσεων, της επιχειρηματικότητας και σίγουρα του Επιμελητηρίου. Γιατί με τον συνοδοιπόρο Βασίλη Ζάρκο κάναμε πολλές συζητήσεις. Θεωρούμε πως έχουμε κοινές αρχές, αξίες και όραμα για την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας. Έχουμε συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο αξιών και αρχών τα οποία πιστεύω ότι θα είναι μοναδικά, όχι μόνον για το επιμελητήριο της Λάρισας, αλλά της Ελλάδας. Έχουμε σχεδιάσει ένα σύνολο δράσεων που πιστεύω ότι θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας».

Για την κατάσταση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα υποστήριξε ότι «η μικρή επιχειρηματικότητα αυτή τη στιγμή έχει αρκετά προβλήματα, από το φορολογικό μέχρι την πραγματική οικονομική δραστηριότητα. Εμείς πορευόμαστε με τρεις αρχές, με την αλληλεγγύη, με τη συνεργατικότητα και με την αλληλεπίδραση. Έτσι θα πορευτούμε και ουσιαστικά θα είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις. Να τις βοηθήσουμε να εκπαιδευτούν ώστε να αποκτήσουν κατάρτιση σε θέματα που ίσως δεν γνωρίζουν. Όταν για παράδειγμα κάποιος ξεκινά να βγάλει ένα ΓΕΜΗ, θα λαμβάνει ένα βασικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης της επιχειρηματικότητας.

Να μάθει τι είναι βασικά πράγματα όπως η Εφορία, το ΙΚΑ, το business plan, το marketing, οι πωλήσεις, πώς μπορεί κάποιος να κάνει προώθηση… ώστε να αποκτήσει μία σφαιρική εικόνα. Να έχει μία ουσιαστική εικόνα αν αυτή η κίνηση που πάει να κάνει θα έχει αποτέλεσμα και όχι επειδή ο γείτονας πάει καλά, θα μπορούσε κι αυτός να βγάλει χρήματα… Πάρα πολλοί άνθρωποι ξεκινούν μία επιχείρηση χωρίς γνώση και πρόγραμμα. Στο τέλος ξοδεύουν κάποια χρήματα που είχαν στην άκρη».