Περισσότερες από 2.200 επιχειρήσεις της Λάρισας έχουν ενημερωθεί για τον Κανονισμό Καθαριότητας, από τα συνεργεία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης. Υπενθυμίζεται ότι η καμπάνια ενημέρωσης ξεκίνησε λίγο μετά τα μέσα Απριλίου, αρχικά στο κέντρο, ενώ το επόμενο διάστημα, τα συνεργεία ενημέρωσης θα αρχίσουν να μεταβαίνουν και στις συνοικίες. 

Πιο αναλυτικά, για τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η επέκταση της δράσης ενημέρωσης αρχικά σε πλατείες εκτός της κεντρικής περιοχής της Λάρισας, ενώ ενημέρωση θα γίνεται και κατά τις βραδινές ώρες λειτουργίας, κυρίως των καταστημάτων εστίασης. Παράλληλα, θα συνεχιστεί και η διανομή σχετικού εντύπου σε όλες τις περιοχές δράσεις, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες συνοικίες του Δήμου Λαρισαίων. 

«Η αποτελεσματικότητα της δράσης συνίσταται στην ανταπόκριση των πολιτών, καθώς, στις περιοχές που έχει γίνει η ενημέρωση, καταγράφονται υψηλότερα ποσοστά συμμόρφωσης, αλλαγή νοοτροπίας, καθώς και θετικές αντιδράσεις στην παρουσία των συνεργείων. Παράλληλα, δημιουργείται ακόμη ένας δίαυλος απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες, έχουν καταγραφεί οι προβληματισμοί και οι επισημάνσεις τους, προκειμένου οι υπηρεσίες μας να προχωρήσουν στην επίλυση των ζητημάτων που έχουν τεθεί, το συντομότερο δυνατό», σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ.Δημήτρης Λεωνιδάκης. 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, οι καταστηματάρχες ενημερώνονται για τα άρθρα του Κανονισμού Καθαριότητας που τους αφορούν, όπως για τα προγράμματα αποκομιδής, τις κατάλληλες σακούλες (μέγεθος, κλείσιμο, ποιότητα), τον τρόπο διαχείρισης των χαρτοκιβωτίων, των γυάλινων φιαλών, των οργανικών απορριμμάτων, κ.α. Στους υπεύθυνους των καταστημάτων διανέμεται και σχετικό υλικό, ενώ το συνεργείο των «βοηθών του δημότη» συγκεντρώνει τυχόν παρατηρήσεις και υποδείξεις, καθώς και αναφορές προβλημάτων ή και προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία με τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων. 

Δίκτυο κάδων για ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες έγινε και η τοποθέτηση κάδου συλλογής αποβλήτων ηλεκτρικού &ηλεκτρονικού εξοπλισμού, έξω από το ΚΑΠΗ Γιάννουλης (πλατεία Αγ. Γεωργίου), πιλοτικά, ενώ εξετάζεται η δημιουργία δικτύου τέτοιων κάδων, σε περισσότερα σημεία στη Λάρισα. Παράλληλα, η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης & Καθαριότητας εξετάζει τη δυνατότηταεξοπλισμού των συνεργείων ενημέρωσης με ηλεκτρονικά μέσα (κινητά τηλέφωνα & tablet), ώστε να καταγράφονται σε real-time, προς επίλυση θέματα, προβλήματα, που επισημαίνονται από τους πολίτες και αφορούν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου (Πρασίνου, Τεχνικής Υπηρεσίας, κλπ) στο σύστημα Novoville, για την καλύτερη διαχείρισή τους και εξυπηρέτηση των αιτημάτων των πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες: 2410.680.200 (Καθαριότητα) και 2410.575.050 (Αποκομιδή).