Σε απάντηση του Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωση της Συμπαράταξης Λαρισαίων, αναφέρονται τα εξής:  

"Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι παρά την καθαρή δέσμευση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για ένταξη του θέματος του απολογισμού του CoffeeShow στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου (27/6), η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» επανέρχεται στο θέμα, ζητώντας …συζήτηση, για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί ο επικεφαλής της δημοτικής της ομάδας, ότι θα γίνει!

Μάλιστα στην επιστολή της, κάνει λόγο για « αναιτιολόγητη άρνηση της Προέδρου να ενταχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης (13/6)», ενώ γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 4, παρ.2), απαιτείται από τους επικεφαλής των παρατάξεων η αιτιολόγηση του επείγοντος του θέματος που προτείνουν.

Με επιστολή του ο κ. Δεληγιάννης στις 5/6 προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνει την συζήτηση του θέματος γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο χαρακτήρας του επείγοντος έγκειται στο γεγονός ότι συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή στις 29/5 και επίκειται τροποποίηση της με αριθμ. 379/2024  Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής, με θέμα την «Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης…»

Όπως εξηγήθηκε στον κ. Δεληγιάννη η αναφερόμενη αιτιολογία του «επείγοντος» δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή γιατί απλούστατα υπήρχε από τις 29/5  ήδη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής για την τροποποίηση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης (αποφ. 446/2024), ενώ υπήρχε και η εγκριτική της νομιμότητας της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση(αποφ. 34132/5-6-2024)

Δεν μας προξενεί εντύπωση η αποθέωση της διαδικασιολογίας από την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ούτε οι μισές αλήθειες που αναγράφονται στις ανακοινώσεις της, ούτε μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του περιεχομένου τους.

Μπορούμε να κατανοήσουμε τα επικοινωνιακά τερτίπια, ελλείψει πολιτικής στόχευσης και μετεκλογικού σοκ, αλλά δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί όταν ακόμα και τα προβλεπόμενα στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, παραποιούνται συστηματικά! Γιατί πως να εξηγήσει κάποιος , ότι και στην τελευταία ανακοίνωσή τους μιλούν για «άμεση σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου εντός 6 ημερών», ενώ γνωρίζουν ότι εντός 6 ημερών πρέπει να υπάρξει η πρόσκληση για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ουσία δηλ. θα πρέπει μέχρι 17 /6 να υπάρξει η πρόσκληση  με την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 27/6, με ότι σημαίνει αυτό για τη θεματολογία της συνεδρίασης…

Τέλος ελπίζουμε να μας συγχωρήσουν το γεγονός ότι θα γίνει ολοκληρωμένος απολογισμός των εκδηλώσεων του CoffeeShow, μόλις ένα μήνα μετά τη λήξη του και όχι δύο χρόνια μετά, όπως συνέβη με την περίπτωση του Πάρκου των Ευχών. Για όσους «ξεχνούν» γρήγορα θυμίζουμε ότι ο “απολογισμός” των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων του 2017 ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2019…".