Σε απάντηση του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη στην επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Μαρία Κωστή σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική στην άρδευση επισημαίνονται τα εξής:

«Για ακόμη μια φορά διαμαρτυρόμενη η κα Κωστή <διαρρηγνύει τα ιμάτιά της> για υπέρογκες αυξήσεις στην άρδευση.

Οφείλουμε λοιπόν για την τιμολογιακή πολιτική στην άρδευση να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Κα Κωστή, κατά αρχάς < ελαφρά τη καρδία > αναφέρετε λάθος στοιχεία για να δημιουργήσετε εντυπώσεις, κι αυτό είναι το μόνο που σας ενδιαφέρει και όχι η ουσία. Πρέπει να γνωρίζετε, ότι για τον καθορισμό και τη διαμόρφωση του τιμολογίου της άρδευσης βασικότερο κριτήριο αποτέλεσε το κόστος ενέργειας. Είναι ψευδές, ότι αυξήσαμε κατά 0,12 λεπτά την μονάδα κατανάλωσης. Η τιμή μονάδας καθορίζεται κάθε μήνα σύμφωνα με την χρέωση του αρδευτικού ρεύματος από τον πάροχο. Πρέπει πρώτα να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να διερευνούμε και μετά να κάνουμε την κριτική μας. Η προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική ήταν ευνοϊκή για κάποιους και τώρα προσπαθούμε και με την τοποθέτηση μηχανημάτων προπληρωμένης κάρτας να υπάρξει αίσθημα δικαίου και ισότιμης αντιμετώπισης των αγροτών μας. Γεγονός για το οποίο διαφωνήσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η λειτουργία του Δήμου διέπεται από χρηστή διαχείριση με γνώμονα, τόσο τη διαφύλαξη της λειτουργίας της υπηρεσίας της άρδευσης, όσο και το συμφέρον των δημοτών μας.

Μας κατηγορείτε ότι δεν διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το Κράτος για το κόστος ενέργειας. Σας γνωστοποιώ λοιπόν, ότι στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας τον προηγούμενο μήνα, παρουσία της υφυπουργού κας Σδούκου, κατέθεσα την ένστασή μου ζητώντας στο πρόγραμμα ΓΑΙΑ, εκτός των αγροτών, ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι. Για το θέμα αυτό μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε τους συναδέλφους σας στο γειτονικό μας δήμο.

Πρόθεσή μας, στο τέλος της αρδευτικής περιόδου είναι η επανεξέταση των αρδευτικών τελών όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, καθώς και η αποκατάσταση <αδικιών> όπου υπάρχουν.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τους δημότες μας είναι διαρκείς και φυσικά αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλουμε. Οι δημότες μας εκφράστηκαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και έστειλαν τον καθένα από εμάς, εκεί που του αξίζει.»