Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, η παράταξη "Ορμή Ανανέωσης" με επικεφαλής τον Νίκο Γαμβρούλα, επισημοποίησε πως δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Η παράταξη μας, η “Ορμή Ανανέωσης”, δημιουργήθηκε το 2019 μακριά από κομματικές αλλά και οποιεσδήποτε άλλες εξαρτήσεις, έχοντας μία διαφορετική λογική για τη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο πολιτικό πεδίο.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, με καθαρό προγραμματικό λόγο, έθεσε σαφείς στόχους και προτεραιότητες, ενώ το σύνολο των στελεχών μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές! Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν καθόλα επιτυχημένο, καθώς εκτός από το σημαντικό ποσοστό που κατάφερε να λάβει, εξέλεξε δύο νέους δημοτικούς συμβούλους στην ηλικία των 27 ετών (Νίκος Γαμβρουλας) και 29 αντίστοιχα (Λώλος Αχιλλέας).

Ταυτόχρονα, δεκάδες νέα παιδιά της παράταξής μας ζυμώθηκαν μέσω της συμμετοχής τους στα διοικητικά συμβούλια νομικών προσώπων του δήμου, αλλά και επιτροπών που σχετίζονται με τη λειτουργία του δήμου και αναδείχθηκαν πλέον σε στελέχη της αυτοδιοίκησης έτοιμα να προσφέρουν ακόμη περισσότερα στην πόλη μας.

Οι σύμβουλοι της παράταξης μας με ανιδιοτέλεια και έντονη διάθεση για προσφορά, προσπάθησαν να τιμήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους ανέδειξαν πολύ σημαντικά θέματα για την πόλη, υπέβαλαν σημαντικές ερωτήσεις και άσκησαν το καθήκον τους που είναι ο έλεγχος της δημοτικής αρχής. Εάν η παράταξή μας σε αυτά τα τέσσερα χρόνια είχε αποτελεσματική παρουσία, θα το κρίνει ο κόσμος που την εμπιστεύτηκε αλλά και όλοι οι πολίτες του δήμου μας.

Τα στελέχη της «Ορμής Ανανέωσης» ουδέποτε έχασαν το ενδιαφέρον τους για την πόλη, ούτε αποδυναμώθηκε η διάθεσή τους για προσφορά, γι'αυτό και υπήρχε έντονη διάθεση να συνεχίσει η παράταξή μας την πορεία της.

Συγκεκριμένοι παράγοντες όμως, όπως ο νέος εκλογικός νόμος, η γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας, και κυρίως η έλλειψη του απαιτούμενου χρόνου από μερίδα στελεχών μας, καθώς το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων από εμάς απαιτεί πάρα πολύ έντονη επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, δεν μας επιτρέπουν να συμμετάσχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Παρ' όλα αυτά, αρκετά από τα στελέχη μας που εκόσμησαν με την παρουσία τους την παράταξή μας, θα δώσουνε τη μάχη σε προοδευτικά σχήματα τόσο για το δήμο Λαρισαίων όσο και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Προσωπικότητες όπως αυτές των στελεχών μας θα στηριχτούν πάση δυνάμει από την παράταξή μας. Πέραν αυτών, νέοι επιστήμονες που βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια της «Ορμής Ανανέωσης» το 2019 θα δώσουν τους δικούς τους αγώνες με τη συμμετοχή τους σε εκλογές των επιμελητηρίων το επόμενο διάστημα.

Η παρακαταθήκη της «Ορμής Ανανέωσης» είναι εξαιρετικά σημαντική για την πόλη μας. Η νοοτροπία και η κουλτούρα της είναι κάτι που θέλουμε να αφήσουμε ως αποτύπωμα. Η προσπάθειά μας σε καμία περίπτωση δεν πάει χαμένη από τη μη συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές. Είναι ομόφωνη απόφαση της παράταξης μας η συνέχιση της πορείας μας. Είμαστε εδώ, ενεργοί και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε θέματα που απασχολούν τον δήμο μας, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας για την πόλη. Την Λάρισα!