Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν όσων σκοτώθηκαν στη μάχη της Μαρμαρίνης τον Ιούνιο του 1944, αγωνιζόμενοι ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποίησαν χθες το πρωί του Σαββάτου, 29 Ιουνίου, ο Δήμος Αγιάς και η Κοινότητα Μαρμαρίνης.

Το μνημόσυνο τελέσθηκε στην τοποθεσία «Κόκκινος Βράχος» λίγο έξω από τη Μαρμαρίνη, όπου υπάρχει μνημείο για τους ήρωες πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης και ειδικά γι’ αυτούς που στη συγκεκριμένη μάχη έχασαν τη ζωή τους.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο ιερέας π. Νικόλαος Κομνηνός. Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας Δημήτρης Τσέτσιλας εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κοινοτάρχης Μαρμαρίνης Ευαγγελία Νάστου, ο κ. Κωνσταντίνος Χονδροδήμος εκ μέρους των απογόνων των θυμάτων και ο κ. Ιωάννης Λαδάς για την Εθνική Αντίσταση.

Παρέστησαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Αγιάς Γιώργος Παναγιώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Αστέριος Έξαρχος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μαρμαρίνης Ευάγγελος Ράντζος και Γεώργιος Έξαρχος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αγιάς.

choraagia.gr