Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία διοργάνωσε το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, με συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Ελασσόνας και αφορούσε στην εξαπάτηση ατόμων τρίτης ηλικίας από επιτήδειους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Ελασσόνας και παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ακούστηκαν πραγματικά περιστατικά εξαπάτησης πολιτών και τα μέλη των ΚΑΠΗ ενημερώθηκαν για τους τρόπους προστασίας και έλαβαν απαντήσεις στις απορίες τους από τα στελέχη του Α.Τ Ελασσόνας Υπαστυνόμο Α΄ Τσιολάκη Νικόλαο, Ανθυπαστυνόμο Ντούμο Αθανάσιο και Αρχιφύλακα Σκάντζο Μενέλαο, παρουσία της Αντιδημάρχου κ. Έλενας Ταζέ.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες – μέλη του ΚΑΠΗ Ελασσόνας ενημερώθηκαν για τα παρακάτω θέματα, ώστε να αποφεύγουν αντίστοιχες καταστάσεις:

➢Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

➢Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

➢Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

➢Απάτη με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

➢Απάτες με το πρόσχημα διαμεσολάβησης για την εκταμίευση δανείου από Πιστωτικό Ίδρυμα

➢Απάτες με το πρόσχημα προφύλαξης τραπεζικών καταθέσεων

➢Απάτες με το πρόσχημα εξασφάλισης εργασίας

➢Απάτες με τη μέθοδο χρήσης ειδικών χημικών υλικών για τον αποχρωματισμό δήθεν γνησίων χαρτονομισμάτων

➢Απάτες μέσω αγοραπωλησίας οχημάτων

➢Απάτες με τη μέθοδο της ενοικίασης διαμερίσματος και πολλές άλλες σοβαρές περιπτώσεις που απασχόλησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Η ενημερωτική ομιλία, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος κ. Έλενα Ταζέ θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ελασσόνας το προσεχές διάστημα και για το λόγο αυτό ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη του Α.Τ. Ελασσόνας για τη συνεργασία και για το σπουδαίο έργο που επιτελεί για την ασφάλεια των πολιτών.

Ενημερωτικό υλικό διανεμήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.