Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Τεμπών πραγματοποίησε εκδήλωση την Παρασκευή 4-11-2022 στο Αντλιοστάσιο στο Μακρυχώρι. Οι γυναίκες ενημερώθηκαν για την πρόληψη, τη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου του μαστού από τη γιατρό Αθανασιάδου Ντανιέλα, Γενικός Χειρούργος-Μαστολόγος.

Όπως, τόνισε η γιατρός κα. Αθανασιάδου, η ετήσια μαστογραφία προλαμβάνει και οδηγεί στην έγκαιρη διάγνωση, με αποτέλεσμα ο καρκίνος του μαστού να αντιμετωπίζεται με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ακούστηκαν βιωματικές αφηγήσεις από γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού και βγήκαν νικήτριες από αυτή τη δοκιμασία, ξεπερνώντας τον φόβο και δείχνοντας εμπιστοσύνη στο γιατρό τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης επισημαίνοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου, διότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική και ανεκτίμητη και ο σημαντικότερος τρόπος για να φροντίσει τον εαυτό της είναι η έγκαιρη και σωστή ενημέρωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, η Δημοτική Σύμβουλος και Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κα. Μαρία Κωστή, η πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου “Βοήθεια στο Σπίτι” και ΚΑΠΗ, καθώς και κάτοικοι των περιοχών του Δήμου Τεμπών.