Το ΓΕΛ Γιάννουλης διακρίθηκε στο πρόγραμμα «Grün Goethe: Ζήσε πιο πράσινα, ζήσε καλύτερα 2023-2024», μια πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki για την προώθηση της οικολογικής συνείδησης και την ανάπτυξη ικανοτήτων που αφορούν τη βιωσιμότητα.

Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανάγκη βελτίωσης και ανάπτυξης των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των στάσεων που χρειάζονται σήμερα οι άνθρωποι για να ζουν, να εργάζονται και να δρουν με βιώσιμο τρόπο.

Στο πλαίσιο διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας και με υπεύθυνη την καθηγήτρια γερμανικών του σχολείου, κα Σύλβια Παπαγεωργίου, οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α1 είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις ενότητες «Εξοικονόμηση ενέργειας στην κατοικία», «Βιώσιμη διατροφή» και «Βιώσιμη μόδα». Ως αποτέλεσμα της δράσης οι μαθητές δημιούργησαν ένα βίντεο για τη βιώσιμη μόδα με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Το βίντεο των μαθητών του ΓΕΛ Γιάννουλης διακρίθηκε ως το καλύτερο πρότζεκτ βιωσιμότητας ανάμεσα σε δεκάδες μαθητικά έργα που υλοποιήθηκαν από σχολικές μονάδες της περιφέρειας Θεσσαλίας (μία από τις δύο περιφέρειες μαζί με την Κεντρική Μακεδονία, στις οποίες αφορούσε το συγκεκριμένο έργο).

Το Goethe-Institut Thessaloniki θέλοντας να επιβραβεύσει τους μαθητές του ΓΕΛ Γιάννουλης διοργάνωσε μια μικρή τελετή που περιελάμβανε ένα πρωτότυπο Εργαστήρι Βιώσιμης Γαστρονομίας από τον καταξιωμένο σεφ κο. Γιάννη Κατσαντώνη.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές (αλφαβητική σειρά): Αγγελακοπούλου Κωνσταντίνα, Αλεξανδρή Σταυρούλα, Αρσένης Βασίλης, Βαΐου Χριστίνα, Γαλάνης Δημήτριος, Γελαλής Νικόλαος, Γερονάτσιος Ιωάννης, Γκάσιος Στέφανος-Ραφαήλ, Γκούμα Καλλιόπη, Γκουντρουμπής Θωμάς, Ελευθερίου Ελένη, Ζαβαντής Γεώργιος, Ζέρβα Βάγια-Αθηνά, Ζέρβας Αστέριος, Ζήδρος Νικόλαος, Ζησούλη Σταματία-Μαρίνα, Καλαμπούκα Μαρία, Καλφούντζου Όλγα, Κανάτας Αθανάσιος, Καραγκούνης Δημήτριος, Καραφύλλη Ηλιάνα, Καρέλας Βασίλειος, Καρκατσέλας Λάζαρος, Κατσικανή Μαρία-Ελένη, Κονταξή Στυλιανή, Κοντοτόλη Αικατερίνη.

Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Goethe-Institut Thessaloniki και ειδικότερα τους κ.κ. Σωτήρη Σταμπούλη, Σύλβια Αγραφιώτη, και τον Πρεσβευτή των Μικρών Ελλήνων Παραγωγών, κο. Γιάννη Κατσαντώνη.