Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε νωρίτερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος διαμαρτυρόμενος για τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου αναφορικά με τους δικηγόρους της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσακλόγλου σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, σχολιάζοντας δημοσιογράφο που δήλωσε ότι «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400» αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος… «δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Όπως ήταν αναμενόμενο το παραπάνω σχόλιο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Λίγο αργότερα, ο κ. Τσακλόγλου, αντιλαμβανόμενος το λάθος του παραδέχθηκε πως η δήλωσή του «ήταν άστοχη» και ζήτησε συγνώμη. «Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθιά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης», ανέφερε ο υφυπουργός.

«Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα»

Η «συγγνώμη» του κ. Τσακλόγλου φαίνεται πως δεν κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος πέραν της σημερινής συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο, με ένα τεράστιο πανό που έγραφε επάνω «Αλαζόνα παραιτήσου», προέβη και στην έκδοση Δελτίου Τύπου όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως ο «πρωθυπουργός οφείλει πάραυτα να τον αποπέμψει».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιχείρησε να απαξιώσει το δικηγορικό σώμα – Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα

«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 25.11.2023 στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα.

Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα.»

in.gr