Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Τεμπών παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Γεωργίου Νικολάου ο οποίος χαιρέτισε και την εκδήλωση, συνδιοργάνωσαν με το Δημοτικό Σχολείο Μακρυχωρίου περιβαλλοντική δράση ενημέρωσης που σχετίζονταν με την ανακύκλωση υλικών. Οκ. Νικολάου αναφέρθηκε ενδελεχώς στις δράσεις του Δήμου αναφορικά με την ανακύκλωση και ιδιαίτερα στη δράση ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων που υλοποιήθηκε πρόσφατα. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Τσιάτσιος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ανακύκλωσης για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Ειδική συνεργάτιδα του Δήμου σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Β. Σαμαρίνα που επικεντρώθηκε στην ανακύκλωση υλικών, στην αξία της επαναχρησιμοποίησης τους και στα οφέλη της,τονίζοντας πως στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να κατανοήσουν έννοιες όπως είναι: ορθή ανακύκλωση, εκπαίδευση των παιδιών στις διαδικασίες ανακύκλωσης, διαχωρισμός απορριμμάτων και ρίψη αυτών στους κατάλληλους κάδους όπως και οφέλη της ανακύκλωσης καπακιών και μπαταριών. Επίσης έγινε ενημέρωση και για τη σημασία της ανακύκλωσης στην παραλία. 

Πριν από το τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης πρωτότυπες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά που τα επιμελήθηκαν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες του Διευθυντού κ. Τσιάτσιου προς τους συμμετέχοντες,  ενώ στους μαθητές διανεμήθηκαν ανακυκλώσιμες σακούλες από την Ανακύκλωση Α.Ε καθώς επίσης και σχετικά φυλλάδια και μαγνητάκια.