Στις τριήμερες εκδηλώσεις για την 43η Γιορτή Κερασιού «Πρόοδος με Ομορφιά» που πραγματοποιούνται στο Μεταξοχώρι του Δήμου Αγιάς,που συνδιοργάνωσαν ο τοπικός δήμος και οι φορείς του, καθώς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Γραμματέας της Κ.Ο., αφού ξεναγήθηκε στα εκθεσιακά περίπτερα και παρακολούθησε μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων , επεσήμανε τα εξής:

«Πιστή στο ραντεβού της με την παράδοση και φέτος, η Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι Αγιάς, για 43η συνεχή χρονιά, καταφέρνει να μας κάνει κοινωνούς του δίπτυχου στο οποίο πιστεύουν -και καταφέρνουν να κάθε χρόνο από το 1980 να πραγματώσουν- οι κερασοπαραγωγοί του Τόπου μας: την Πρόοδο με Ομορφιά.

Οι ίδιοι, βεβαίως, απέδειξαν με τη δράση τους ότι πιστεύουν τόσο στη συλλογική, όσο και στην προσωπική πρόοδο. Αλλά απαντούν και στο ερώτημα, τι νόημα έχει η Πρόοδος σε κάθε επίπεδο, αν δεν συνοδεύεται από Ομορφιά.

Και η ομορφιά των ‘’κατάφορτων’’ με καρπό δέντρων ή των ανθισμένων κερασιών, νωρίτερα μέσα στο έτος, αποτελεί την ‘’υλοποιημένη’’ απάντησή τους στο παραπάνω ‘’φιλοσοφικό’’ ερώτημα, που όχι τυχαία σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στην Ιαπωνία οδήγησε πλείστους ποιητές να γράψουν εξαιρετικά ποιήματα με τη μορφή των ‘’χαϊκού’’, αφού το ανθισμένο δέντρο τους υπενθυμίζει να υμνούν τη ζωή και την αναγέννηση

Προφανώς ωστόσο, η Πρόοδος των Ανθρώπων μας έχει τη μεγάλη σημασία της.

Για να υπάρξει όμως Πρόοδος για τους καλλιεργητές αυτού του κομβικού προιόντος για τον τόπο μας, πρέπει η Πολιτεία, σε όλα τα επίπεδα, να στηρίζει συνεχώς και αδιαλείπτως τις προσπάθειές τους, πράγμα που δυστυχώς δεν κάνει.

Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν απομείνει μόνοι να παλεύουν με τα θηρία …

Η συντεταγμένη Πολιτεία από την πλευρά της, ωστόσο, οφείλει να κάνει το καθήκον της, ξεκινώντας από τα αυτονόητα, όπως η αποζημίωση των παραγωγών εξαιτίας του Daniel, καθώς η Αγιά είναι ο μοναδικός πλημμυρόπληκτος Δήμος της Θεσσαλίας, του οποίου οι καλλιεργητές δεν έχουν αποζημιωθεί οι ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες, με τη δικαιολογία ότι δήθεν δεν υπέστη ζημιά εξίσου με τους υπόλοιπους (!), την ώρα που οι  αποζημιώσεις, για τις ίδιες ακριβώς ζημιές δόθηκαν στη γειτονική μας Μαγνησία – και σωστά, άμεσα, προφανέστατα όμως επειδή εκεί υπήρχε υπουργός και μερίμνησε για τον τόπο του…

Είναι αδιανόητο  όμως στις μέρες μας να εξαρτώνται τα δικαιώματα ενός νομού, από τις πολιτικές σχέσεις και διασυνδέσεις.

 Είναι αδιανόητο, να χρησιμοποιούνται ακόμη και νευραλγικές δομές του νομού, όπως το Ογκολογικό , ως απλό ρουσφέτι και να μετακινούνται ανάλογα από τον τόπο που έλκει την καταγωγή του ο αποφασίζων!

Αλλά όλα αυτά θα τα επικοινωνούμε στη Βουλή, μέχρι οι αρμόδιοι υπουργοί, να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη …των αρμοδιοτήτων τους και να πάψουν να εμπαίζουν τους πολίτες, το νομό μας και  τους παραγωγούς μας, αποκλείοντας την πρόσβασή τους σε ‘’κλειστές’’ και ‘’αποστειρωμένες’’ φιέστες, όπως συνέβη τις προάλλες, κατά την επίσκεψη υπουργικού κλιμακίου από την Αθήνα.

Σήμερα, είναι ημέρα γιορτής και χαράς, είναι ημέρα Προόδου και Ομορφιάς!

Εύχομαι από καρδιάς, να ανταμώσουμε και πάλι του χρόνου, γεροί και δυνατοί, εδώ στο Μεταξοχώρι, στη εξαιρετικές αυτές εκδηλώσεις των Ανθρώπων και του Τόπου μας».