Με την ευκαιρία της πρώτης ημέρας των πανελλαδικών εξετάσεων, η τ. Γραμ. της ΚΟ και Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

« Σήμερα τα παιδιά μας ξεκινούν ένα καινούριο ταξίδι στο χώρο της γνώσης, της επιστήμης, της μάθησης και της νέας ευκαιρίας.

Με πολλούς κόπους, τόσο προσωπικά, όσο των οικογενειών και των δασκάλων τους, αγωνίζονται για να ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή τους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και δημιουργώντας νέες προοπτικές.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι δύναμη στον αγώνα τους και επιτυχία στο στόχο τους.

Ποτέ όμως δεν πρέπει να ξεχάσουν, ότι αυτός είναι μόνο ένας σταθμός και όχι ολόκληρο το ταξίδι. Όταν η ίδια η ζωή δείχνει το λαμπερό φεγγάρι, είναι πολύ λίγο εσύ να κοιτάζεις το δάχτυλο…

Από τη δική μας πλευρά, το πολιτικό σύστημα της χώρας, οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί, συντονισμένα και βάζοντας στην άκρη ιδεοληψίες, μικροπολιτικές και συμφέροντα, για να φτιάξουμε επιτέλους το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας, με άμεσες παρεμβάσεις καταρχήν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο δημιουργικό, απελευθερωτικό, φιλικό και ελκυστικό σχολείο που θα προσφέρει γνώση με τεκμηρίωση και θα αναπτύσσει τις δεξιότητες, αλλά και την ψυχοκοινωνική επάρκεια των παιδιών μας .

Ένα σχολείο που δεν θα κρίνει τα παιδιά στιγμιαία, αλλά θα τους παρέχει «εθνικό απολυτήριο», μέσα από μία διαδικασία ενός μη αγχωτικού, ικανού χρονικού πλαισίου και ουσιώδους εκπαιδευτικού έργου.

Ένα Πανεπιστήμιο που θα συνδέει τη γνώση με την εμπειρία και με την αγορά εργασίας, που θα στοχεύει στην εξειδίκευση και στην απελευθέρωση κάθε δημιουργικής δύναμης.

Μία δημόσια εκπαίδευση που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες, θα είναι ισότιμη απέναντι σε όλους και δεν θα διακρίνει κοινωνικά τους ανθρώπους, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα, με την προσβασιμότητά τους, με το αν ζουν στο κέντρο ή στην περιφέρεια.

Γι’ αυτό το σχολείο δεσμεύομαι ότι θα παλέψω, με όλες τις δυνάμεις μου.

Καλή επιτυχία παιδιά !

Τα μάτια σας πάντα στο φεγγάρι - όπως ακριβώς ταιριάζει στα αστέρια- σ’εσάς , τα νιάτα μας..» .