Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022, οι μαθητές και μαθήτριες του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Τυρνάβου παρουσίασαν προϊόντα που παρασκεύασαν στα πλαίσια των εργαστηρίων τους, όπως: λικέρ (ρόδι, μέντα-δυόσμος), γλυκό κουταλιού καρότο, μαρμελάδα κυδώνι, ελιές ξιδάτες, σάλτσα τομάτας, αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο φασκόμηλο, αποξηραμένη λεβάντα, κηραλοιφές με αιθέρια έλαια (δεντρολίβανου, μέντας, φασκόμηλου), σπαθόλαδο, αρωματικά σαπούνια με αιθέρια έλαια και αρωματικά κεριά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις πρώτες ύλες παρασκευής των προϊόντων παράγονται σε καλλιέργειες στο χώρο του σχολείου. Επίσης, στην εκδήλωση εκτέθηκαν και χριστουγεννιάτικες κατασκευές από φυσικά και από ανακυκλώσιμα υλικά.
Για την παρασκευή των προϊόντων αξιοποίησαν και εφάρμοσαν γνώσεις σχετικά με τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων, της επεξεργασίας και συντήρησή τους, τον τρόπο συσκευασίας τους ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητά τους, καθώς και την εφαρμογή κριτηρίων υγιεινής και ασφάλειας.