Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 25 Μαΐου 2024, η 2η Αγέλη Λυκόπουλων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Λάρισας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις του Τμήματος Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Ο προϊστάμενος του τμήματος, κ. Γιώργος Χριστοδούλου, παρουσίασε στους μικρούς προσκόπους το πρόγραμμα απομάκρυνσης κορακοειδών από το κέντρο της πόλης, με τη χρήση ειδικά εκπαιδευμένων γερακιών. Το πρόγραμμα αυτό, υλοποιείται με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, καιέχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αδιάκοπη προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων για την προστασία της άγριας πανίδας. Κάθε χρόνο, το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, διασώζει και φροντίζει εκατοντάδες άγρια πουλιά και ζώα που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Οι μικροί πρόσκοποι ενημερώθηκαν επίσης, για τη διαδικασία που ακολουθείται όταν ένα άγριο ζώο ή πτηνό χρειάζεται βοήθεια, καθώς και για το πώς μπορούν και οι ίδιοι να προσφέρουν βοήθεια σε ανήμπορα πλάσματα της άγριας φύσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδειξη των γερακιών του Δήμου Λαρισαίων, η οποία ενθουσίασε ιδιαίτερα τους μικρούς επισκέπτες.