Η εντατικοποίηση των ελέγχων και ζητήματα κοινής αστυνόμευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Αγάπιο Χαρακόπουλο, για την αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων, ιδίως στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας εντατικοποιούνται οι έλεγχοι που αφορούν στην παράνομη στάθμευση, στην επιτήρηση των θέσεων φορτοεκφόρτωσης, καθώς και τήρησης των προβλεπόμενων ωραρίων, όπως επίσης και στη μεγαλύτερη επιτήρηση για τις διαβάσεις πεζών.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην επιτήρηση των πεζοδρόμων, ιδίως αναφορικά με την κυκλοφορία δικύκλων (μηχανάκια), αλλά και για τους οδηγούς ποδηλάτων και πατινιών, στους οποίους θα γίνονται αυστηρές συστάσεις, ενώ θα βεβαιώνονται και τυχόν παραβάσεις, όπως είναι η μη χρήση μέσων ατομικής προστασίας (πχ κράνος), καθώς και τυχόν πορεία σε δρόμο αντίθετα στην κατεύθυνση του ρεύματος κυκλοφορίας.

Σημαντικός, ωστόσο, είναι ο ρόλος και η συνεργασία των ίδιων των πολιτών, που καλούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών. Όπως, άλλωστε, τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, με αφορμή τη συνάντηση, «η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου είναι υπόθεση όλων μας».

«Θέτουμε τις βάσεις για μια ευρύτερη συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, στο πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων για την κοινή αστυνόμευση. Ευθύνη δική μας και ευθύνη κάθε δημόσιας αρχής είναι να εφαρμόζει πολιτικές και να υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις που υποστηρίζουν τη διεύρυνση και την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου. Αλλά δεν εξαρτώνται όλα από τις αρχές. Όταν οι πόλεις διαμορφώνονται και από τις ατομικές επιλογές του καθένα μας, είναι προφανές ότι η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου είναι υπόθεση όλων μας», σημειώνει ο κ. Μαμάκος.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και ιδιαίτερα προβληματικά σημεία στην πόλη, όπως επίσης και σημεία με προβλήματα στους φωτεινούς σηματοδότες. Μεγαλύτερη επιτήρηση θα υπάρχει και στην οδό Μαρτάλη, στο ύψος του Τελωνείου, καθώς είναι ένα ιδιαίτερα προβληματικό σημείο, εξαιτίας της στάθμευσης φορτηγών.

Εκτός από τους κ.κ. Μαμάκο και Χαρακόπουλο, στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, κ. Ευάγγελος Παπαλέξης, η Αστυνομική Υποδιευθύντρια και Διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, κ. Αγγελική Ευαγγελίδη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Ευάγγελος Πελεκάνης και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Ευστάθιος Νικολαϊδης.