Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, βουλευτών, αιρετών της Περιφέρειας και  του Δήμου Κιλελέρ γιορτάστηκαν  στο Δίλοφο  το έθιμο της «Μιντζιάς», που αποτελεί τοπικό λαογραφικό στοιχείο το οποίο χαρακτηρίζεται από την μοναδικότητα και η «γιορτή Γλυκού» στην Τ.Κ Κραννώνα.

Στο χαιρετισμό του, ο καταγόμενος από το Δίλοφο, δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «η Μιντζιά γίνεται στα πλαίσια  της αλληλογνωριμίας των νέων, της σύσφιξης των σχέσεων  των καταγόμενων από το Δίλοφο  και  της ανασύστασης της φιλίας τους με τους  κατοίκους- φίλους  των γειτονικών χωριών. Η αναβίωση τέτοιων εθίμων καταδεικνύει την ανάγκη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να επιστρέψουν στην παράδοση και να θυμηθούν πράγματα που έφερναν τους κατοίκους πιο κοντά Ο αρχικός στόχος να καθιερωθεί η Μιντζιά ως ετήσια εκδήλωση σαν όπλο στο χρόνο και στη λήθη έγινε πραγματικότητα». Την  εκδήλωση διοργάνωσε η τοπική κοινότητα και ο Σύλλογος του χωριού. Εμφανίστηκε το χορευτικό συγκρότημα της «Λέσχης Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων» και ακολούθησε γλέντι με λαϊκή ορχήστρα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε επίσης η «9η Γιορτή Γλυκού» στον Κραννώνα που διοργάνωσε στον πανέμορφα διαμορφωμένο προαύλιο  χώρο  του παλαιού Δημοτικού Σχολείου ο Σύλλογος Γυναικών υπό την  αιγίδα της Τοπικής Κοινότητας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται και αυτή στο πρόγραμμα των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου χαιρέτισε επίσης ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Βραβεύτηκαν τα καλύτερα γλυκά ενώ χόρεψε το παραδοσιακό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελίας. Ακολούθησε γλέντι με λαϊκόδημοτική ορχήστρα.