Το νέο οδικό έργο αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Ο καινούργιος δρόμος συνδέει τους νομούς της Λάρισας και της Μαγνησίας, «γλείφοντας» ουσιαστικά τα παράλια στο Αιγαίο Πέλαγος. Πέρα από την αναγκαιότητα του έργου για ευνόητους λόγους, αναμένεται να δώσει μια νέα τουριστική πνοή στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εργασίες κατασκευής που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον περιβόητο παραλιακό άξονα συνδέουν συγκεκριμένα τον Ρακοπόταμο του νομού Λάρισας με την περιοχή Κεραμίδι του νομού Μαγνησίας.

Αναντίλεκτα, πρόκειται για μια διαδρομή μοναδικού κάλους που, τόσο οι Λαρισαίοι όσο και οι Βολιώτες, περιμένουν με ανυπομονησία. Ένας δρόμος που θα φέρει ακόμη πιο κοντά τους δύο νομούς και θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αυτό προβλέπει: κατασκευή κύριας οδού μήκους 12,1 χιλιομέτρων περίπου, κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Κεραμιδίου (μορφής «ταυ»), κατασκευή ισόπεδου κόμβου Σκλήθρου (μορφής «ταυ»), αποκατάσταση των αγροτικών και δασικών οδών που συμβάλλουν στην κύρια οδό, όπως και κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων και τοίχων αντιστήριξης.

carandmotor.gr