Από το 1989 μέχρι τον Σεπτέμβρη 2023, η Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Γιάννουλη Λάρισας, αποτέλεσε ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης ιστορίας της πόλης. 

Πρόσφερε δωρεάν, έγκυρη και αποτελεσματική βοήθεια σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της εξάρτησης. 

Οι πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου κατέστρεψαν σε λίγη ώρα, όσα είχαν χρειαστεί χρόνια και πολλή προσπάθεια για να γίνουν. Οι λάσπες βούλιαξαν τις εγκαταστάσεις της Κοινότητας, τη βιβλιοθήκη, τα αρχεία, το ξυλουργείο.

Τώρα, “Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ” και δεν επιστρέφει μόνη της. Επιστρέφει με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Δημοτικής Αρχής και πολλών πολιτών. Επιστρέφει οργανώνοντας ένα διήμερο δράσης στον χώρο των  “λαβωμένων” εγκαταστάσεών της, το Σάββατο 15 & την Κυριακή 16 Ιουνίου. 

Στο διήμερο αυτό θα συμμετέχουν σύσσωμο το προσωπικό του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, τα μέλη των Μονάδων από όλες τις φάσεις της θεραπευτικής τους πορείας, απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, ο Σύλλογος Οικογένειας & Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος, προσωπικό και μέλη από το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο, προσωπικό και μέλη από το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη, προσωπικό και μέλη από το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στα Ιωάννινα και στην Κοζάνη, επαγγελματίες της Λάρισας και εθελοντικές ομάδες, συλλογικότητες και φορείς της πόλης, που ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους. 

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

 

  • Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 / Ώρα: 08.30 – 15.30

Εργασίες αποκατάστασης στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στο 2ο Χλμ. Λάρισας – Κοζάνης.

 

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024/ 2ο Χλμ. Λάρισας – Κοζάνης

  • Εργασίες αποκατάστασης / Ώρα: 08.30 – 10:30
  • Αγιασμός / Ώρα: 11.00

 

Το διήμερο θα πλαισιώσουν μουσικά οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του MUSICA RADIO, me_nta + SemisPetrakis!