Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε χθες στη Λάρισα, την παραμονή της εορτής, ο πολυαρχιερατικός εσπερινός του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου μέχρι την Κεντρική πλατεία της πόλεως, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων του τόπου, καθώς και χιλιάδων Λαρισαίων.

Ο Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετά τη δέηση και την ακολουθία της αρτοκλασίας, ευχαρίστησε πρωτίστως, τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες για την ευλογητή παρουσία τους, ενώ τόνισε την ανάγκη συνολικής και ομαδικής προσπάθειας για την ανόρθωση της Θεσσαλίας με την ευλογία του Αγίου και την ενότητα του Λαού μας.

Πλήθος πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και πολλούς κληρικούς, που συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσεύχονται στον Άγιο Αχίλλιο και προσκυνούν από χθες το απόγευμα, που άνοιξε η ιερά λάρνακα, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλύτου Αγίου.

(*) Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει από τις 7 το πρωί όρθρο και πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και στις 7 το απόγευμα μεθεόρτιο αρχιερατικό εσπερινό και η παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.

Λόγω της αργίας του Πολιούχου της Λάρισας σήμερα κλειστά είναι τα σχολεία, οι υπηρεσίες και τα καταστήματα της πόλης.