Με κάθε επισημότητα και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών που προσήλθαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του προστάτη Αγίου της Λάρισας, γιορτάστηκε σήμερα ο Άγιος Αχίλλιος.

Η Λάρισα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλειο

Στην Μητρόπολη της Λάρισας εψάλη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου Β’, καθώς και Επισκόπων από την Κρήτη και την Θεσσαλία, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Δ. Γρηγοριάδης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θ. Μαμάκος καθώς και εκπρόσωποι από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, μαζί με πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τον προαύλειο χώρο.

Η Λάρισα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλειο

Ο βίος του Αγίου Αχιλλίου, μας δίνει το παράδειγμα για το πως πρέπει να προχωρήσουμε στην πόλη μετά τα χτυπήματα που δεχθήκαμε από τις φυσικές καταστροφές“, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θ. Μαμάκος, ενώ από την πλευρά τού ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως ιδιαίτερα σημαντική και υπογράμμισε παράλληλα ότι κόσμος πρέπει να βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία, ιδιαίτερα μετά τη γιορτή του Πάσχα,.

Η Λάρισα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Αχίλλειο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα με τον μεθεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό και την παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.

ertnews.gr