Κάλεσμα συμμετοχής προς τον αγροτικό κόσμο της περιφέρειας Θεσσαλίας, στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, απευθύνει η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, με σχετική ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του 23μελούς Δ.Σ. της Κίνησης Χρήστος Αθανασιάδης, ο Γραμματέας Νίκος Παπαδόπουλος και οι 4 αντιπρόεδροι των Π.Ε. Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Παπαδημητρίου, Κώστας Αρχοντής, Γιάννης Σδράλης και Δημήτρης Μπανταβάνος αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΠΑΚ Θεσσαλίας, αναφέρονται τα εξής:

Η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους καθώς και όλο τον αγροτικό κόσμο της περιφέρειας Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στην αυριανή γενική απεργία, μιας από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων είναι και η ακρίβεια στην αγορά.

Μια ακρίβεια, που ειδικά στις αυξήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων, λαμβάνει τεράστιες και προκλητικές διαστάσεις, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι τιμές που φτάνουν στο ράφι και τον καταναλωτή δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές που απολαμβάνει ο παραγωγός στο χωράφι και με την κυβέρνηση να είναι απούσα σε αυτό απαράδεκτο παιχνίδι που λαμβάνει χώρα στην ελληνική αγορά.

Οι αγρότες πωλούν τα προϊόντα τους, στις περισσότερες των περιστάσεων, κάτω του κόστους, με ανοιχτές τιμές και ακριβώς αυτά τα ίδια αγροτικά προϊόντα, φτάνουν στους καταναλωτές πανάκριβα, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο για τους ενδιάμεσους και τους τελικούς πωλητές.

Παράλληλα οι υπέρογκες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, τόσο στην ενέργεια, όσο και στα αγροτικά εφόδια, αποτελούν «γάγγραινα» (και) για τον αγροτικό πληθυσμό,  με την κυβέρνηση και σ’ αυτό τον τομέα να είναι παντελώς απούσα και αντί να ενισχύσει γενναία την πρωτογενή παραγωγή, δίνει (πάντα) με υπέρμετρη καθυστέρηση, ψίχουλα στους συντελεστές του πραγματικού πλούτου, εν αντιθέσει με τον πακτωλό των χρημάτων που διοχετεύει σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Υπό την έννοια αυτή, διατρανώνουμε τη συμπόρευσή μας και τη συμμετοχή μας στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις με όλους τους εργαζόμενους και όλους τους καταναλωτές της χώρας, καλώντας τους συναδέλφους γεωργούς και κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών!