Με επιτυχία στέφθηκε η περιοδεία των Φάνη Κουρεμπέ, πρώην προέδρου του ΕΛΓΑ και Συντονιστή του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ και Χαράλαμπο Κασίμη πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου και πρώην Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής.

Οι επισκέψεις που έγιναν ήταν:

Στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου και στον κτηνοτροφικό σύλλογο του Δήμου Τυρνάβου . Τέθηκαν τα προβλήματα του κόστους παραγωγής, της αισχροκέρδιας που παρατηρείται στην αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς και στην αδυναμία των αγροτών και κτηνοτρόφων να παράξουν, να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις οικογένειες τους.

Οι εκπρόσωποι του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύτηκαν για την επανεκκίνηση των ελέγχων, στο θέμα των ελληνοποιήσεων ,μηδενισμό του ΕΦΚ στην αντλία, την μείωση των τιμολογίων ρεύματος , αλλά και στην αλλαγή της Αγροτικής Πολιτικής προς όφελος των αγροτών.

Κατά την επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ έγινε ενημέρωση από τον προϊστάμενο για την πορεία των πορισμάτων των ζημιών του 2022 και τα ΚΟΕ από τις ζημιές του "Ιανού "και μετά.

Από τον ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΛΓΑ. Στο έλλειμμα που φαίνεται να υπάρχει στα χρήματα των αποζημιώσεων για το 2022 και στην υποστελέχωση του ΕΛΓΑ μέσω της φυγής των εργαζομένων λόγω κινητικότητας.