Κοντά στους Πόντιους της Ελασσόνας βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, χειροκροτώντας με καμάρι τα εξαιρετικά χορευτικά τμήματα τα οποία παρουσίασαν με άρτιο τρόπο τους περήφανους χορούς. Με αυτούς τους χορούς οι Πόντιοι εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Συνάμα, μέσα από τα συγκεκριμένα βήματα παρουσιάζουν την μακρά ιστορία τους, καθώς πέρασαν διά πυρός και σιδήρου στο καμίνι δύσκολων εποχών.

Ο Θανάσης Παιδής παραβρέθηκε στον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για εθνική συνεννόηση ώστε να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας με στόχο τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ένα απαράγραπτο έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε μεθοδευμένα και είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Θανάσης Παιδής αγκάλιασε τους μικρούς Πόντιους, οι οποίοι συγκίνησαν με τον πάθος τους αποδεικνύοντας πως κρατούν αναλλοίωτες τις ρίζες και τις μνήμες ενός βασανισμένου λαού.

Παράλληλα, συνεχάρη τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας Κώστα Νίκου, το Διοικητικό Συμβούλιο και την εξαιρετική χοροδιδάσκαλο Σοφία Κυριλλίδου εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός πως προσφέρουν τις διδαχές της ιστορίας προς τα παιδιά, ενώ το καντήλι της μνήμης μένει αναμμένο με φλόγα δυνατή στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Θανάσης Παιδής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παρευρισκόμενους συμπολίτες για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, ενώ αντάλλαξε ευχές για το 2023 το οποίο προμηνύεται ιδιαιτέρως σημαντικό για την πορεία των εξελίξεων στη χώρα.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισήμανε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά, τιμή και σεβασμό παραβρεθήκαμε στην όμορφη εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας, η οποία χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επιτυχία τόσο σε ότι αφορά την προσέλευση, όσο και στα μηνύματα που εξέπεμψε προς όσους την παρακολούθησαν.

Η δουλειά που γίνεται από την Ένωση είναι εξαιρετική, καθώς έχει καταφέρει να προσελκύσει νέες και νέους στα τμήματα που διαθέτει.

Με αυτή τη συμμετοχή η γνώση της ιστορίας γίνεται βιωματικά, ενώ ήθη, έθιμα και παραδόσεις μεταλαμπαδεύονται στις νεότερες γενιές.

Η ιστορία άλλωστε γράφεται στην ψυχή και στον πνευματικό ορίζοντα όλων μας, γιατί μόνον έτσι είναι εφικτή η σύνδεση του σύγχρονου Ελληνισμού με τις σελίδες της ιστορικής διαδρομής του Έθνους» ανέφερε με συγκίνηση ο Θανάσης Παιδής.