Παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτροδότηση αρδευτικές παροχές σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες Ντάνιελ και Ελίας, όπως επιβεβαιώνει ο ΔΕΔΔΗΕ σε έγγραφο που μεταβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλη.

Ο βουλευτής τόνισε στην ερώτησή του ότι απειλείται η σοδειά χιλιάδων στρεμμάτων από την αδυναμία του ΔΕΔΔΗΕ να επισκευάσει τα αρδευτικά δίκτυα στη Θεσσαλία επτά μήνες μετά την καταστροφή, λόγω έλλειψης υλικών και προσωπικού. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 300 ανεκτέλεστες βλάβες στο αρδευτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τα όσα απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ, σε αρκετές αρδευτικές περιοχές οι εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές ή δεν είναι ακόμα προσβάσιμες.

Σχετικά με το τεχνικό προσωπικό, και για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν για την αποκατάσταση των αρδευτικών παροχών και των διασυνδετικών δικτύων τους, απεστάλη συνδρομή στον Ν. Λάρισας τόσο με τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ όσο και με προσωπικό συνεργαζόμενων εργολάβων Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ από άλλους νομούς της χώρας.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι υπάρχει επάρκεια μηχανημάτων έργου, εξοπλισμού και υλικών. Ειδικότερα, αναφορικά με την επάρκεια μετρητών επισημαίνεται ότι η πλειονότητα των αρδευτικών παροχών αφορά σε παροχές χαμηλής τάσης, για τις οποίες δεν υπάρχουν ελλείψεις.

Τέλος, αναφορικά με τις κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές και λοιπά στοιχεία του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, υπάρχει άμεση και στενή συνεργασία του ΔΕΔΔΗΕ/Περιοχή Λάρισας με τις τοπικές Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές, αυξημένη επαγρύπνηση των τεχνικών συνεργειών, καθώς και ενημέρωση των Δήμων και των τοπικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο.

Καταλήγοντας, ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει ότι έχοντας βαθιά συναίσθηση της ευθύνης του απέναντι στον αγροτικό κλάδο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ηλεκτροδότηση όλων των καταναλωτών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

newsit.gr