Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 30 μηνών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 32χρονο κρατούμενο Φυλακών, που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη κατοχή όπλου στις Φυλακές, για παράνομη οπλοφορία και για οπλοχρησία, με αφορμή τη δολοφονία 29χρονου συγκρατούμενου, την 1η Μαΐου 2019, στις Φυλακές Τρικάλων.
Μια δολοφονία, το κίνητρο της οποίας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αφού και χθες, παρά τις επίμονες ερωτήσεις της σύνθεσης, ο 32χρονος δεν αποκάλυψε την αλήθεια, λέγοντας μόνο πως «θόλωσα» όταν τον εξύβρισε το θύμα, με την Εισαγγελέα της έδρας να σημειώνει προς τον κατηγορούμενο ότι «καταλαβαίνετε πως δεν μας λέτε τίποτα.
Ο δράστης σκότωσε τον 29χρονο με αυτοσχέδιο μαχαίρι, όταν προφασιζόμενος καρδιακό επεισόδιο βγήκε στον διάδρομο υποβασταζόμενος από συγκρατούμενό του, γνωρίζοντας ότι το θύμα περνάει εκείνη την ώρα από το ίδιο μέρος χωρίς συνοδεία. Μετά τις μαχαιριές έφυγε τρέχοντας.
Στο δικαστήριο ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά μόνο να τον φοβίσει και ζήτησε συγνώμη από την οικογένειά του, αλλά δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο.
Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)