Για σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που αφορούν στην εφαρμογή πολιτικών καινοτομίας, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και σε ζητήματα έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, κ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε, νωρίτερα το μεσημέρι, με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Στη συνάντηση, βρέθηκαν επί τάπητος θέματα διοίκησης των ΟΤΑ, με ιδιαίτερη έμφαση τόσο στη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου της διοίκησης, όσο και συνολικά στην εφαρμογή πολιτικών, προς όφελος των πολιτών.

«Επισκέπτομαι την πόλη της Λάρισας, και είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Δήμαρχο και να συζητήσουμε σημαντικά θέματα που αφορούν στον Δήμο Λαρισαίων, κυρίως ζητήματα που αφορούν στη στελέχωση του Δήμου. Η νέα πολιτική Καινοτομίας που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών αφορά στην μεγαλύτερη και πιο ενεργή εμπλοκή των Δήμων. Προτεραιότητά μας είναι η ανόρθωση της πόλης, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Θεωρούμε ότι με τις προσεχείς κινήσεις που θα ακολουθήσουμε, σε μεταρρυθμιστικό επίπεδο, θα αναδειχθεί πιο πολύ η σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη διαχείριση τόσο του ανθρωπίνου κεφαλαίου της διοίκησης, όσο και συνολικά στην υλοποίηση πολιτικών προς όφελος του πολίτη», σημείωσε ο κ. Κιρμικίρογλου.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που γνωρίζω έναν άνθρωπο γνώστη της Δημόσιας Διοίκησης, είτε αυτό αφορά στην υποστελέχωση του Δήμου είτε αφορά στα προβλήματα γραφειοκρατίας, καθώς και σε όλα τα ζητήματα που
αντιμετωπίζουμε, ως Δημοτική Αρχή, αλλά και οι πολίτες στις καθημερινές τους επαφές. Ταυτόχρονα, συζητήσαμε για ζητήματα Καινοτομίας, θέμα που αποτελεί “στοίχημα” για το Υπουργείο Εσωτερικών -και αναμένουμε και εμείς με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για ειδικότερες συζητήσεις, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού λύσεις, με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Λάρισας», σημείωσε, από την πλευρά του, ο κ. Μαμάκος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κκ. Αχιλλέας Κέλλας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοίκησης, Μιχάλης Τσακίρης, Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Χρήστος Κοκκάλας, Προϊστάμενος Τμήματος Καινοτομίας & Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών και Ειρήνη Κούγια, Συνεργάτης Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Υπουργείου Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας, μαζί με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, επισκέφθηκαν το ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων (στην Ι.Δραγούμη).