Μετά από επικοινωνία που είχε την περασμένη Πέμπτη ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος με την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Κυριάκο Μπαμπασίδη και τους Αντιπροέδρους Λευτέρη Ζερβό και Γιάννη Κουρδή, για το θέμα των καθυστερούμενων πληρωμών των ετών 2022-2023 του προγράμματος «ΥΠΟΜΕΤΡΟ 8.1 ΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 8 “ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ” ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α. 2014-2020)», θα πληρωθεί άμεσα το οφειλόμενο από το 2022 καθυστερούμενο ποσό σε 700 περίπου δικαιούχους.

Η διαβεβαίωση της διοικήσεως του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήταν άμεση και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου θα πληρωθούν σταδιακά σε 700 περίπου Λαρισαίους δικαιούχους-αγρότες τα ποσά για το 2022 και έπεται η πληρωμή για τα ποσά του έτους 2023.

Η καθυστέρηση στις πληρωμές οφειλόταν σε προβλήματα στο πληροφοριακό πρόγραμμα του Οργανισμού, γεγονός που καθυστέρησε τις πληρωμές προγραμμάτων των αγροτών.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό, είναι βασίμως απαραίτητο για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την αντιμετώπιση των κλιματικών μεταβολών, που τόσο πολύ έπληξαν την Θεσσαλία.

Μετά το επιτυχές για το νομό Λάρισας αποτέλεσμα ο κ. Καπετάνος δήλωσε: «Ο στόχος της υποβοήθησης του έργου των αγροτών μας υλοποιείται καθημερινά από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Με παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη τον οποίο και ευχαριστώ, όπως και της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποκαταστάθηκε το χρόνιο πρόβλημα των καθυστερούμενων πληρωμών

στους παραγωγούς και τους δικαιούχους καλλιεργητές του μέτρου της «δάσωσης των αγροτικών γαιών».

Περίπου 700 αγρότες του νομού Λάρισας από Αγιά, Κιλελέρ, Φάρσαλα, Ελασσόνα θα δουν μέσα στις επόμενες ημέρες να μπαίνουν σταδιακά στους λογαριασμούς τους χρήματα από την καθυστερούμενη πληρωμή του προγράμματος «Δάσωση Γεωργικών γαιών» του έτους 2022, μετά και την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων και με την καίρια συνδρομή του Δασαρχείου. Έπεται άμεσα η πληρωμή και των καθυστερούμενων πληρωμών του ίδιου προγράμματος για το 2023.

Οι αγρότες παραγωγοί μας, πρέπει να αμείβονται έγκαιρα για το έργο που εισφέρουν στην Ελληνική οικονομία και αυτή η κυβέρνηση το κάνει πράξη.

Επόμενος στόχος η ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων για την πληρωμή του προγράμματος της «Μακροχρόνιας παύσης γαιών, που αφορά και το νομό Λάρισας».