Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Καστρί Αγιάς για τον εορτασμό του προστάτη και Πολιούχου, του Αγίου Δημητρίου παραβρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας, Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος.

Τα «Δημήτρια 2022», διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Τοπική Κοινότητα Καστρίου δήμου Αγιάς, τον Πρόεδρό της κ. Νικόλαο Κολοβό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε και στην περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη πέριξ του ναού.

Με το πέρας του Μέγα Εσπερινού, αναβίωσε στον εξωτερικό χώρο του ναού το «κουρμπάνι», ένα έθιμο το οποίο παραδοσιακά παρακολουθούν επισκέπτες τόσο της επαρχίας Αγιάς όσο και άλλων περιοχών του νομού μας, όπου προσφέρθηκαν βραστό κρέας και κρασί σε όλους τους επισκέπτες προσφορά της Τοπικής Κοινότητας, επιχειρηματιών και των κατοίκων.

Κατά το κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων των «Δημητρίων 2022» ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς.

Ο κ. Καπετάνος που παρέστη σε όλες τις εκδηλώσεις, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, καθώς και με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των τοπικών φορέων.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Ν.Δ., κ. Χρήστος Καπετάνος δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου Αγιάς, κ. Νικόλαο Κολοβό, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ.Δημητρίου, τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου και το Σύλλογο Γυναικών του χωριού για την εξαιρετική διοργάνωση των «Δημητρίων 2022», καθώς και

όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στις προετοιμασίες των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Φυσικά ιδιαίτερη μνεία και ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς , στον Πρόεδρο του Γιώργο Γεωργουλάκο και στον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Σαμουρέλη, για το εξαιρετικό μουσικοχορευτικό θέαμα με παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν. Τέτοιες εκδηλώσεις που διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις και σηματοδοτούν την ένωση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον στο νομό μας, δηλώνοντας την πολιτισμική ταυτότητα και παρουσία των χωριών μας, είναι σημαντικές και αξίζουν τη στήριξη όλων μας, προκειμένου να συνεχίζουν και να διατηρούν την παράδοση και για τις επόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά στο Καστρί Αγιάς και χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, αλλά και σε όλους μας για τη μεγάλη εορτή του Αγίου Δημητρίου, τη μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας.»