Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 9η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Exhibition Center (MEC Παιανίας), στην Αθήνα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε εξαιρετικά στρατηγική θέση, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά κρασιά  και αποστάγματα, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν μια πλούσια γκάμα  ποιοτικών θεσσαλικών προϊόντων. Οι 15 επιχειρήσεις που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες καταναλωτές, τους επιχειρηματίες του χώρου και εκπροσώπους διανομής, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της δράσης «Μαγειρεύουμε Ελλάδα-Περιφέρεια Θεσσαλίας» παρουσιάστηκε με τη βοήθεια των διακεκριμένων σεφ Αργύρη Γλέζου (Επιμελητήριο Λάρισας) και Θωμά Θωμάκη (Επιμελητήριο Τρικάλων) γαστρονομικό δρώμενο με παραδοσιακές συνταγές και προϊόντα της περιοχής. 

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου, όπου ενημερώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Αποστόλη Μπίλλη για τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί με σκοπό την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία, τη στήριξη και προβολή των τοπικών προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας που μετείχαν με περίπτερο στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023 ήταν οι εξής:

Ν. Λάρισας: ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Γ.ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ ΟΕ),  ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ (ΠΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ), ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ (ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ), ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΙΟΛΙΟΥ), G&G ALMONDS (ΚΟΛΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ), ΚΙΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΡΑΣΙΑ), ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ-ΟΙΝΟΙ.

Ν. Μαγνησίας: ΑΓΡΟΦΡΟΝΤΙΣ (Βότανα, αρωματικά φυτά), ΧΑΡΜΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (Χαλβάς), Ν.ΤΟΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ (Αλκοολούχα).

Ν. Τρικάλων: ΛΙΑΚΟΥ Β ΚΑΙ ΣΙΑ (Κρασιά), ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ (Μελισσοκομικά προϊόντα), ΜΠΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (Ζυμαρικά), ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (Γαλακτοκομικά, Τυροκομικά) 

Ν. Καρδίτσας: ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ ΜΑΡΟΥΣΩ (Κρασιά).

Τη Θεσσαλική αντιπροσωπεία στην έκθεση αποτελούσαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος  Ζώγας, η Ελεάννα Πορίχη Γεωπόνος - προϊσταμένη Τμήματος Τυρνάβου - ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας και η Βασιλική Παπατζέλου, Γεωπόνος ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας.