Από κοινού θα κατέλθουν στις εκλογές του Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Λάρισας η «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση» με επικεφαλής τον Νίκο Ντάγκα και το «Νέο Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Βασίλη Ζάρκο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων, ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του απερχόμενου πρόεδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Γιαννακόπουλου για κοινή συνάντηση όσων έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να κατέλθουν στις επικείμενες αρχαιρεσίες, προκειμένου να εξετάσουν την προοπτική κοινής καθόδου.

Στην συνάντηση αυτή, που έγινε στις 11/6 στο Επιμελητήριο υπό τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο, δεν προσήλθε ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση» Δημήτρης Παπαλέξης.

Σε σχετική επιστολή του ο κ. Παπαλέξης επικαλέστηκε την ανακοίνωση ήδη της υποψηφιότητάς του, τασσόμενος κατά της λογικής «κατακερματισμού της θητείας του προέδρου», πρακτική που μπορεί να είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν πλην όμως ουδέποτε τέθηκε ως προϋπόθεση στην προαναφερθείσα συνάντηση.

Στην συνάντηση προσήλθε ο κ.  Κωνσταντίνος Γουργιώτης, ο οποίος όμως τελικώς δεν συμμερίστηκε το πνεύμα και την ανάγκη της συνένωσης δυνάμεων, επιλέγοντας την αυτόνομη κάθοδο στις Επιμελητηριακές εκλογές.

Είναι προφανές και σεβαστό το δικαίωμα του κάθε υποψήφιου να θέλει να «μετρήσει» τις δυνάμεις του στις επιμελητηριακές εκλογές. Επίσης ο καθένας δικαιούται να θεωρεί πως η κομματική στήριξη προσδίδει δυνητικά δυναμική στην υποψηφιότητά του.

Δική μας όμως εδραία πεποίθηση, αποτελεί η ενότητα δυνάμεων στη βάση προγραμματικών θέσεων και δεσμεύσεων για το κοινό μέλλον ολόκληρης της επιχειρηματικής μας κοινότητας αποστασιοποιημένοι από οποιασδήποτε μορφής κομματική «στήριξη» ή εξάρτηση.

Τούτη την πεποίθηση υπηρετούμε με την επιλογή μας για κοινή κάθοδο στις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου. Είμαστε βέβαιοι πως το επόμενο διάστημα οπότε και θα δημοσιοποιηθούν οι θέσεις και οι προτάσεις αλλά και οι υποψήφιοί μας, θα πείσουμε και τους πλέον δύσπιστους για την ορθότητα της επιλογής μας, καλώντας τους να συνδράμουν στην κοινή μας προσπάθεια".