Δήλωση του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλη Κόκκαλη, με αφορμή τα όσα υποστήριξε χθες από τη Λάρισα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις αποζημιώσεις στην πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία:

«Σε μία ακόμη φιέστα προεκλογικού χαρακτήρα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης ήρθε χθες στη Λάρισα για να πει στους πνιγμένους από τις πλημμύρες, τα χρέη και την απόγνωση Θεσσαλούς, πως «είναι η ώρα να αποζημιώσουμε και να δώσουμε ανάσα ζωής στους παραγωγούς και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής» για να προσθέσει πως… «οι ολόκληρες αποζημιώσεις θα δοθούν τέλος τους Ιουνίου όπως ανακοινώσαμε…»!

Οκτώ μήνες μετά τις καταστροφές, με το ίδιο θράσος έρχεται να υποσχεθεί ξανά τα ίδια και τα ίδια, αυτά που οι πληγέντες άκουσαν από την πρώτη στιγμή και που ακούν διαρκώς όλο αυτό το διάστημα! Αλλά μόνο στα λόγια! Γιατί στα έργα, στην πραγματική ζωή, οι πλημμυρόπληκτοι Θεσσαλοί έχουν αφεθεί στο έλεος της μοίρας τους, την ώρα που η κυβέρνηση είναι απασχολημένη με το πώς μέσα από ένα εξόχως αμφιλεγόμενο «πλάνο» μίας τυχαίας Ολλανδικής εταιρείας, θα καταφέρει να «χαρεί μέσα στην αναμπουμπούλα» και να «σπρώξει» το δημόσιο αγαθό του νερού προς την πλευρά των ιδιωτών!

Το πλέον εξοργιστικό όμως δεν είναι το ένα ακόμη ψέμα από τον επαγγελματία ψεύτη κ. Αυγενάκη, για τον οποίο εξάλλου μιλούν με τα χειρότερα «άμεσοι» συνεργάτες του, όπως ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα». Είναι το ότι θρασύτατα, υπόσχεται ξανά αποζημιώσεις, αλλά πότε; Μετά τις ευρωεκλογές. Ποντάροντας δηλαδή στην αφέλεια των απεγνωσμένων Θεσσαλών!

Όπως όμως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «μπορείς να κοροϊδεύεις έναν για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα». Έτσι το «ήρθε η ώρα να αποζημιώσουμε» του κ. Αυγενάκη, θα απαντηθεί από το αποτέλεσμα της κάλπης στις 9 Ιουνίου και από τους ίδιους τους πολίτες με το «ήρθε η ώρα να πάρετε πόδι!» καταλήγει.