Ότι επιχειρεί να βάλει «λουκέτο» μέσω του clawback στα μικρομεσαία μικροβιολογικά εργαστήρια κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τη μεγάλη κινητοποίηση του κλάδου κατά της απόφασης του ΕΟΠΥΥ που ζητά να επιστραφούν 1,6 δις ευρώ με το εξοντωτικό αυτό μέτρο.

Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με την πρόεδρο και την γραμματέα της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων- Βιοπαθολόγων Λάρισας κ.κ. Ράνια Σουλτούκη και Έλενα Καραβάκα αντίστοιχα, με τις οποίες συζήτησε εκτενώς τόσο το ζήτημα του clawback, αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τον χώρο της υγείας.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς η κυβέρνηση με το τελευταίο νομοσχέδιο, με το άρθρο 69, απειλεί τους μικροβιολόγους με λουκέτο των επιχειρήσεών τους, με διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, εάν ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για μία μεθοδευμένη πολιτική που ωθεί τα μικρομεσαία μικροβιολογικά, ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια σε κλείσιμο μέσω του εκβιαστικού clawback. Ένα μέτρο που αποτέλεσε μνημονιακή επιταγή, έπρεπε να έχει τελειώσει από το 2021, αλλά δυστυχώς παραμένει. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και τον τομέα της υγείας. Όποιος έχει χρήματα θα έχει την υγειά του, όποιος όχι, θα αφήνεται στην τύχη του» κατέληξε.