Την ένταξη, ανεξαιρέτως για όλους τους πολίτες στην ευνοϊκή ρύθμιση 120, δόσεων των οφειλών τους προς την φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Χιλιάδες συμπολίτες μας που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση, προ COVID εποχής, πριν δηλαδή από το 2020, και αντικειμενικά βρέθηκαν σε οικονομική αδυναμία, λόγω πανδημίας και οικονομικής ύφεσης, απώλεσαν  τη δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών. Μάλιστα, πολλοί εξ’ αυτών βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση καθώς  πρόσφατα έχουν πληγεί από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές. Οι συσσωρευμένες οφειλές και ο κίνδυνος μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης τους, τους έχουν φέρει σε απόγνωση  και είναι χωρίς  καμία ουσιαστική στήριξη σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Η Πολιτεία  υποχρεούται να προβεί στην άμεση  λήψη νομοθετικών  παρεμβάσεων για τη  δυνατότητα υπαγωγής των πολιτών με οφειλές προς το Δημόσιο σε ρυθμίσεις με ευνοϊκές δόσεις, πρωτοβουλίες αντίστοιχες με αυτές που αναλάβαμε ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων διευκόλυνσης των συμπολιτών μας που  δυσκολεύονταν πραγματικά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.»