Σε καθεστώς «ομηρίας» βρίσκονται οι απόφοιτοι του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, εξαιτίας της τροπολογίας - «παρωδίας» για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων Γεωπονικών τμημάτων, τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στη δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει συγκεκριμένα τα εξής: «Όμηροι της Κυβερνητικής αναλγησίας παραμένουν οι πτυχιούχοι του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, μετά την κυβερνητική τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Γεωπονικών τμημάτων.

Είναι αδιανόητη η αμφισβήτηση της ακαδημαϊκότητας του προγράμματος σπουδών του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Π.Θ. ενώ έχει εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επιβάλλεται η άμεση απόδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους του Τμήματος, τουλάχιστον αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης του από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)».