Στην έναρξη της Γιορτής Μήλου στην Αγιά παρέστη την Τετάρτη ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης συζήτησε με συνεταιριστές, παραγωγούς και πολίτες, με το ζήτημα των αδιάθετων μήλων να κυριαρχεί εύλογα, καθώς αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα mγια την τοπική οικονομία και όχι μόνον.

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησε για την πρόσφατη πρωτοβουλία του να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου, με στόχο να αναζητηθούν νέες αγορές στον Αραβικό κόσμο, για τα μήλα της Αγιάς.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «η επαφή μου με τον γενικό γραμματέα του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου ήταν ένα πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες εξαγωγών των μήλων της Αγιάς σε Αραβικές χώρες. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τους τοπικούς συνεταιρισμούς για τις ποικιλίες και τις ποσότητες που είναι προς διάθεση, ώστε να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα σε σειρά χωρών όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Υεμένη και το Ομάν.

Ευελπιστώ να υπάρξει αίσια κατάληξη σε αυτές τις επαφές, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και άμεσα να ενεργοποιήσει κάθε εμπορικό και διπλωματικό της δίαυλο, ώστε να σωθεί η καλλιεργητική χρονιά έστω και στο «και πέντε». Θέλω τέλος να συγχαρώ τους διοργανωτές της Γιορτής, που αναδεικνύουν – έστω και σ’ αυτή την προβληματική περίοδο – ένα προϊόν που αποτελεί τον τοπικό «χρυσό».