Στην αποκάλυψη ότι έχει στα χέρια του και νέα συναλλαγματική ύψους 1,7 εκ. ευρώ ως εγγύηση για την πληρωμή των χρεών που έχει η ομάδα σε Εφορία και ΙΚΑ προχώρησε ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. 

Επίσης τονίζει ότι δεν θα είναι απλός παρατηρητής των όσων συμβαίνουν στην ομάδα αλλά έχει δικαίωμα να επέμβει σύμφωνα με τη συμβολαιογραφική πράξη. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  σε δήλωσή του στην "Ελευθερία" (ρεπορτάζ Σωτήρης Κέλλας) "δεν θα είμαι απλός παρατηρητής όσων συμβαίνουν στην ΑΕΛ και όσων αφορούν την αγωνιστική και οικονομική της επιβίωση. Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστώσω ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ οδηγείται σε πτώχευση ή καταστροφή, θα ενεργοποιήσω όλους τους όρους της συμβάσεως αγοραπωλησίας που μου δίνουν δικαίωμα να παρέμβω και να τη σώσω".

Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Διάβασα την απάντηση – ανακοίνωση – εξηγήσεις – δηλώσεις του κυρίου Αχιλλέα Νταβέλη περί του ότι η ΑΕΛ δεν πωλείται και ότι δεν είναι εμπόρευμα για να πουληθεί. Επίσης ότι αν δεν αγοράσει ο κόσμος τις μετοχές ώστε η ομάδα να γίνει λαϊκής βάσης θα τη χαρίσει στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ ή στον δήμαρχο Λαρισαίων.

Και δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω αφού ο κύριος Αχιλλέας Νταβέλης αγόρασε από μένα τις μετοχές μου, μαζί με τον εξαιρετικό αδελφό του Γιάννη Νταβέλη, ένα πραγματικό κόσμημα με όλη τη σημασία της λέξεως, και εκτός από τις 44 συναλλαγματικές με τις οποίες καλύπτει το μηνιαίο αντίτιμο της πώλησης των μετοχών από μένα, έχει υπογράψει και μία ακόμα συναλλαγματική ύψους 1,7 εκατομμύρια ευρώ, στην οποία όπως και στις προηγούμενες 44 εκτός των αγοραστών, εμφανίζεται ως εγγυήτρια εταιρεία των εξοφλήσεων του τιμήματος των πωλήσεων από μένα μετοχών μου, η ιδιοκτησία του κέντρου αποκαταστάσεως ANIMUS.

Αυτή θα πρέπει να πληρωθεί είτε από τους αδελφούς Νταβέλη είτε από την εταιρεία ANIMUS στην περίπτωση κατά την οποία οι αγοραστές δεν πληρώσουν αυτές τις 17.000 ευρώ τον μήνα για δέκα χρόνια ώστε να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις προς την Εφορία και το ΙΚΑ, οι οποίες έχουν ρυθμιστεί με τις ειδικές διατάξεις.

Αν λοιπόν ο κ. Νταβέλης θέλει να οδηγήσει σε πτώχευση την ΠΑΕ ΑΕΛ και να την κάνει ερασιτεχνικό σωματείο, κάτι που επιθυμεί διακαώς το ερασιτεχνικό σωματείο για να έχει κάποιον λόγο ύπαρξης για να κάνουν νέες διαπραγματεύσεις ποιος θα ιδρύσει τη νέα ΠΑΕ. Τότε που θα έχει γίνει η ΠΑΕ ερασιτεχνικό σωματείο, θα εκπληρωθούν τα όνειρα από τα πιτσιρίκια για τη free ΑΕΛ.

Εγώ θα του δώσω συγχαρητήρια για τη ρομαντική του αυτή διάθεση, αλλά δεν πρόκειται να χαρίσω ούτε ένα ευρώ από το ποσό που καλύπτουν 44 συναλλαγματικές που έχω στα χέρια μου, με λήξη κάθε μήνα, με το πολύ ταπεινό για την ΑΕΛ τίμημα, αφού καλύπτει την αξία 32 Ελλήνων ποδοσφαιριστών ηλικίας 16-28 ετών, την αξία του προπονητικού κέντρου, την αξία του υπερπολυτελούς πούλμαν που αγοράστηκε από τον κ. Πηλαδάκη, το οποίο είχε μετατρέψει σε επιβατικό μέσο για να πηγαίνει τους πελάτες Θεσσαλονίκη-Ξάνθη, που μου στοίχισε 100.000 ευρώ και την αξία του 87% των μετοχών της ιστορικότερης ομάδας εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και τη δωρεάν χρήση του Αλκαζάρ το οποίο εγώ επισκεύασα.

Καλά τα παχιά λόγια, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κ. Νταβέλης ότι εκτός του ως άνω καλυπτόμενου με συναλλαγματικές ποσού θα πρέπει να με αποζημιώσει και για το 50% της αξίας των δώδεκα νεαρών ποδοσφαιριστών που είτε με την πτώχευση της εταιρείας είτε με τη δωρεά, θα μείνουν ελεύθεροι. Αν δεν εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις, εγώ θα εκδώσω διαταγές πληρωμής και θα εκτελώ τις δικαστικές αποφάσεις σε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Είναι αλήθεια ότι απέρριψε την πρότασή μου να επαναγοράσω τις μετοχές που πούλησα με 44 δόσεις, χωρίς να θέλω να δημοσιοποιήσω τη δικαιολογία που μου είπε, αλλά αφορά τη γενικότερη παρουσία του στη Λάρισα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι και την τελευταία ημέρα δεν θα καταβληθούν σε μένα τα χρήματα τα οποία συμφωνήσαμε να μου καταβάλει για την πώληση της ομάδας, την οποία λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισα πούλησα.

Κάτι το οποίο δεν θα έκανα αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα αυτά. θέλω να τονίσω για μια φορά ότι στηρίζω την απόφαση των αδελφών Νταβέλη να αγοράσουν τις μετοχές και για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν πρόσωπα εκτός Λάρισας και αποφάσισαν να δαπανήσουν σημαντικά χρήματα, έστω και σε 44 δόσεις για να επανέλθει σε λαρισαϊκά χέρια. Θέλω όμως να τονίσω ότι δεν θα είμαι απλός παρατηρητής όσων συμβαίνουν στην ΑΕΛ και όσων αφορούν την αγωνιστική και οικονομική της επιβίωση.

Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστώσω ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ οδηγείται σε πτώχευση ή καταστροφή, θα ενεργοποιήσω όλους τους όρους της συμβάσεως αγοραπωλησίας που μου δίνουν δικαίωμα να παρέμβω και να τη σώσω.

Κατά τα άλλα θέλω να σας πω ανεπιφύλακτα ότι αν ο Αχιλλέας και ο Γιάννης Νταβέλης κρατούσαν τον Σωτήρη Αντωνίου, αν δεν έδιωχναν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και έφερναν παίκτες αμφιβόλου αξίας οι τεχνικοί διευθυντές και ο μάνατζερ Ρόβας, αν αντί να πληρώσουν τα μπαν τα διαπραγματεύονταν και αν εμπιστεύονταν τον Νίκο Σαμολαδά που επί δεκαετίες ξέρει κάθε λεπτομέρεια στη Σούπερ Λίγκα 2 και είναι έντιμος, δεν θα αντιμετώπιζαν ούτε οικονομικά προβλήματα και η ομάδα θα ήταν 10 βαθμούς μπροστά. Αυτό το αποδεικνύει η εικόνα της ομάδας στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής που απολαύσαμε όσοι την αγαπάμε και ειδικά εγώ που την έχτισα, αφού όταν την αγόρασα δεν είχε ούτε έναν ποδοσφαιριστή, αδειοδότηση, πούλμαν, ούτε καν γήπεδο.

Τους συμβουλεύω να διώξουν από κοντά τους άτομα που με πολέμησαν με λυσσώδη τρόπο, προσπαθώντας να πέσει η ομάδα με κάθε μέσο και παρότρυναν τον κόσμο της Λάρισας να μην είναι κάθε Κυριακή στο γήπεδο ώστε να καταρρεύσει οικονομικά και να καταλήξει ερασιτεχνικό σωματείο».