Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι την αυλαία έριξε τη Δευτέρα 20-3-2023 η Δ.Ε τροφίμων και ποτών FOOD EXPO 2023 (ΑΘΗΝΑ,Μetropolitan Expo, 18-20/3/2023), σημειώνοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία, ρεκόρ επισκεπτών και σπουδαία deals.

Η έκθεση αποτέλεσε ένα meetingpoint για περισσότερες από 1.300 προμηθευτικές και εμπορικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών με χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου. Μέσα από την δυναμική παρουσία εκθετών και επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδος αλλά και του κόσμου απέδειξε ότι είναι μια παγκόσμια έκθεση, που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές, αποτελεί εφαλτήριο για επενδύσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών στην χώρα μας αλλά και αναδεικνύει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο.

1.300 Eλληνες και ξένοι εκθέτες από 40 χώρες υποδέχτηκαν πολλούς επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από πολλές χώρες από το εξωτερικό, έκλεισαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και διεύρυναν το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες.

Παράλληλα με την έκθεση FOOD EXPO, πραγματοποιήθηκε και η Εκθεση ΟΙΝΟΤΕLIA 2023 με 190 εκθέτες και μία μεγάλη γκάμα από ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων και αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά σε ένα κομβικό οινικό trade show. Χιλιάδες επισκέπτες επισκέφτηκαν το Hall 1, όπου είχαν αναπτυχθεί τα περίπτερα των εκθετών της OENOTELIA 2023, για να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των ελληνικών αμπελώνων, τους οίνους και τα αποστάγματα της εγχώριας παραγωγής και να κλείσουν επωφελείς εμπορικές συμφωνίες
Εκθέτες και επισκέπτες tης Foodexpo&Oinoteleiaέδωσαν ραντεβού για το 2024.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπυξης κ. Γεωργαντάς ,ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, μίλησε για την ποιότητα και την εκλεκτή γεύση που αποτελούν τα βασικά διακριτά γνωρίσματα των προϊόντων των ελληνικών παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων. Κι αυτό, γιατί όπως υπογράμμισε οι Έλληνες παραγωγοί παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και μοναδικής γεύσης, προϊόντα που συνδέονται άρρηκτα με την ελληνική ιστορία, την παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό, προϊόντα που αναδεικνύουν την τοπικότητα και την μοναδικότητά τους και τα τοποθετούν υψηλά στον αγροδιατροφικό χάρτη.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ομιλίες, ενδιαφέρουσες ημερίδες και σεμινάρια και διαμόρφωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα στο Workshops&Seminarsstage, στο Hall2 του Metropolitan Expo.
Παράλληλα, η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας προβλήθηκε μέσα από τα livecookingshows, που πραγματοποιήθηκαν και τις τρεις ημέρες, στο stage του Hall 1.

Το Επιμελητήριο Λάρισας, πιστό στην προσπάθειά του να στηρίζει πάντα τις τοπικές επιχειρήσεις -μέλη του, υποστήριξε και ενίσχυσε οικονομικά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τη συμμετοχή 23 επιχειρήσεων του τόπου μας. Οι τοπικές επιχειρήσεις του Νομού μας, που συμμετείχαν στην έκθεση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου, ήταν οι κάτωθι:

 

α/α

 

Επωνυμία επιχείρησης

 

Δραστηριότητα επιχείρησης

 

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

1

Οινοποιία ΑλαταΣκυλονασιου Ελένη

Παραγωγή Οίνου

2

STAVRAKIS WINERY

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

3

ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

4

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΄Γ.ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ ΟΕ'

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΝΩΝ

5

Κτήμα Δ. Μίγας

Οινοποιείο

6

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΙΚΕ

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

 

ΑΠΟΣΤΑΣΓΜΑΤΑ

 

7

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΟ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΟ

8

ΚΑΡΔΑΣΗ Ο.Ε. "ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ"

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

 

ΤΡΟΦΙΜΑ

 

9

θεσαρώματα

παραγωγή & εμπορία βιολογικών αρωματικών φυτών

10

ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΡΟΔΙΟΥ - ΧΥΜΟΣ - ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ - DRESSINGS - CHUTNEYS - BBQ SAUCE- SYRUP

11

EMPHASIS MON. IKE

ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

12

ΕΛΒΑΚ Α.Ε.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΪΑΣ

13

ΧΡΥΣΗ ΜΗΛΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΡΟΜΜΥΔΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

14

ΤΟΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΧΥΜΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΞΥΔΙ & ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ

15

ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ PRIMA ΑΕ

ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ

16

IRIS naturalProducts

Χονδρικό εμπόριο μη αλκοολούχων ποτών

17

EUROFOODS MARKINOS

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

18

MEDIFOODS MEDITERRANEAN QUALITY FOODS ΙΔΙΩΤΙΚΗΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑ

Παραγωγή φρούτων, καρπών με κέλυφος, φλουδών φρούτων και άλλων μερών φυτών διατηρημένων με ζάχαρη

19

FOODOXYS ΙΚΕ ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΣ

Υπηρεσίες οδηγιών διατροφής από ειδικούς που δεν είναι γιατροί

20

ΓΕΝΙΤΣΕΦΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα μάρκετινγκ

21

ΚΟΛΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ GnG Almonds

Επεξεργασία και εμπορία αμυγδάλου και ξηρών καρπών

22

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ - Α. Σ. ΔΕΝΔΡΩΝ ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

23

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Ο ΕΝΙΠΕΑΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος, ο β΄Αντιπρόεδρος κ. Αδάμ Δημήτρης, ο Οικ. Επόπτης κ. Δημήτρης Οικονόμου,ο πρόεδρος του τμήματος μεταποίησης και Διοικητικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Καγγελάρης και η Διοικητική Προϊσταμένη κα Τσολάκη Κατερίνα. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λάρισας επισκέφθηκαν όλα τα περίπτερα των επιχειρήσεων του Νομού μας, συνομίλησαν με τους εκθέτες και αντάλλαξαν σκέψεις, απόψεις και προτάσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής μας αλλά και τη βελτίωση της παρουσίας μας στην έκθεση.