Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού», στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, υπό την αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαρισαίων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού από το Υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και η ενημέρωση στο κοινό ήταν απλή και κατανοητή από εξαίρετους επιστήμονες. Το βασικό μήνυμα που δόθηκε σε όλες τις γυναίκες είναι ότι η πρόληψη σώζει ζωές και φυσικά θα πρέπει να υποβάλλονται στον τακτικό ετήσιο έλεγχο, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Υποδιοικήτρια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κα Μαρία Μήτσιου, o Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας κος Γρηγόριος Βλαχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κος Ευάγγελος Αποστόλου, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Δημήτριου Κουρέτα, η κα Γαρυφαλλιά Καρυστιανού Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαρισαίων κου Αθανάσιου Μαμάκου, ο κος Θωμάς Ρετσιάνης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κα Ιωάννα Καραβάνα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Κ.Ψ.Υ. κα Αικατερίνη Σακελλαρίου.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Χρήστος Κέλλας και οι Βουλευτές Ν. Λάρισας κος Χρήστος Καπετάνος και κος Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι κάτωθι επιστήμονες:

Αλεξίου Ευάγγελος MD, PhD

Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος

Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας

Γούτα Χαρά MD, MSc

Επιμελήτρια Β’ Ακτινοδιαγνωστικής

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Ζαβός Απόστολος MD, PhD

Γυναικολόγος

Εντεταλμένος διδάσκων Παν. Θεσσαλίας

Καναβού Θεοδώρα MD, PhD

Ειδική Ακτινολόγος Μαστού

Διδάκτωρ Παν. Θεσσαλίας

European Board of Breast Imaging

Μπούλιαρης Κωνσταντίνος MD, MSc, PhD

Επιμελητής Α’ Χειρουργικής

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Σαλούστρος Εμμανουήλ MD, PhD

Αν. Καθηγητής Ογκολογίας

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπ. Θεσσαλίας