Ανησυχία και αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση για το κλείσιμο τριών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων για τον μήνα Ιούλιο και τη μεταφορά βρεφών και νηπίων στους πλησιέστερους κοντινούς Σταθμούς.

Οι τρεις Παιδικοί Σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους για να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσουν την άδεια λειτουργία τους για το νέο σχολικό έτος.

Πιο αναλυτικά, από Δευτέρα 1η Ιουλίου διακόπτουν τη λειτουργία τους ο 5ος Παιδικός Σταθμός επί της Ρούσβελτ, ο 3ος Παιδικός Σταθμός επί της Σκουφά και ο 24ος στη Γιάννουλη και οι γονείς ενημερώθηκαν από την περασμένη Τετάρτη ότι θα πρέπει να μετακινήσουν τα παιδιά τους σε κάποιον από τους διαθέσιμους Παιδικούς Σταθμούς που τους έχουν δοθεί ως επιλογή.

"Μας ανακοίνωσαν μια απόφαση την τελευταία στιγμή και χωρίς να έχουμε σωστές επιλογές και εναλλακτικές λύσεις", αναφέρουν γονείς των νηπίων εκφράζοντας τη διαμαρτυρίας τους. 

Η διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι από Δευτέρα 1 Ιουλίου κλείνουν οι πόρτες των 3ου και 5ου Παιδικών Σταθμών Λάρισας, καθώς και του 24ου στη Γιάννουλη, καθώς, όπως λέει, υποχρεωτικά πρέπει να γίνουν εργασίες εσωτερικής διαμόρφωσης των χώρων, προκειμένου οι Παιδικοί Σταθμοί να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις που θέτει το ΦΕΚ του 2017 για την αδειοδότησή τους.

Όσον αφορά τον αριθμό των παιδιών που θα πρέπει να μετακινηθούν στον 3ο Παιδικό Σταθμό ήταν 78 παιδιά, στον 5ο 80 παιδιά και στον 24ο της Γιάννουλης 28 παιδιά, ενώ, όπως διευκρινίζει η κ. Μπαξεβάνου, ο αριθμός αυτός μειώνεται πολύ τον Ιούλιο, καθώς πολλοί γονείς παίρνουν τις άδειές τους και φεύγουν.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Νατάσα Πολυγένη, Ελευθερία)