Ξεκινάει το έργο του Δήμου Λαρισαίων για την ανακατασκευή των οδών Αιόλου και Βυζαντίου καθώς και τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου (στο ύψος του ΑΤΑ).

Η σύμβαση του σχετικού έργου, υπεγράφη από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Βέρμιον» κ. Γ. Ρουπακιά.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο «δημιουργίας εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με

Το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Αιόλου από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως την οδό Αγιάς σε διατομή ενιαίας στάθμης, της οδού Βυζαντίου από την οδό Υψηλάντου έως την οδό 23ης Οκτωβρίου, τμήματα των οδών Λουκιανού και Χατζηζωγίδου και τμήμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από την οδό Αγιάς έως την οδό Αεροδρομίου (εμπρός από το ΑΤΑ) ώστε να ενταχθεί σε αυτές ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας συνολικού μήκους 1500 μ.

Το εν λόγω έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού με την ολοκλήρωσή του ο κατασκευασμένος ποδηλατόδρομος των οδών Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ, Ιουστινιανού συνδέεται με τον ποδηλατόδρομο της οδού Νικηταρά (ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή) και καταλήγει στο νεοκατασκευασθέν τμήμα της Τάφρου Ι1.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020”, στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ περίπου.

Η πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής ΒΑΑ «Η πόλη στο Προσκήνιο» και αφορά την αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης μέσω κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων – πεζοδρόμων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης, ο αν. προιστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας και ο επιβλέπων μηχανικός κ. Γ. Σκουμής.