Συνεχίζεται η συγκινητική προσφορά διαφόρων ειδών από εταιρείες και συλλόγους προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, μέσα από δωρεές που συμβάλουν στην ανακούφιση και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Την Πέμπτη η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκίνησε να διανέμει πόρτες και κουφώματα σε πλημμυροπαθείς κατοίκους του Σωτηρίου του Δήμου Κιλελέρ αξιοποιώντας σχετική δωρεά της εταιρείας «Αλέξανδρος Δανέλης & ΣΙΑ Ε.Β.Ε.Ε.», που εδρεύει στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας. Υπενθυμίζεται ότι τα σπίτια στο Σωτήριο υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου, καθώς το χωριό καλύφθηκε από λασπόνερα στο σύνολό του.

Η δωρεά προέκυψε κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή της ΝΔ, κ. Χρήστου Καπετάνου, ο οποίος μεσολάβησε για την επαφή της εταιρείας με την Περιφέρεια. Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σωτηρίου, κ. Βασίλη Ντελόπουλο, παραδόθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού περίπου 250 πορτόφυλλα, 50 πλήρεις πόρτες, μπαλκονοπαράθυρα, εξώπορτες και περισσότερα από 500 Post Form σε διάφορες διαστάσεις και χρώματα (χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πορτών για κουζίνες ή ντουλάπες) ενώ θα διατεθούν και έπιπλα για έτοιμες κουζίνες.

Το πρωί στο Σωτήριο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα, η οποία είχε και τον συντονισμό της δράσης, τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Χρήστο Καπετάνο, την αντιδήμαρχο του Δήμου Κιλελέρ, κ. Ελένη Ζωιοπούλου – Χριστοδούλου και τον πρόεδρο του Σωτηρίου, κ. Βασίλη Ντελόπουλο.

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με τους ωφελούμενους της δωρεάς, που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους από τις μεγάλες ζημιές του «Daniel» και του «Elias». Τους εξήγησε, μάλιστα, ότι προχωράει ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για την περιοχή «αλλά αυτού του είδους τα έργα απαιτούν χρόνο» προσθέτοντας ότι θα επισκεφθεί το Σωτήριο με την επιστημονική του ομάδα για να ενημερώσει τους κατοίκους για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Όσον αφορά τη δωρεά των κουφωμάτων, ο κ. Κουρέτας μίλησε για μία αξιόλογη πρωτοβουλία και εξήρε το κοινωνικό της αποτύπωμα.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης, κ. Ανδρ. Κομήτσα, ευχαρίστησε την εταιρεία «Αλέξανδρος Δανέλης & ΣΙΑ Ε.Β.Ε.Ε.» για τη σημαντική δωρεά της. «Τα κουφώματα, οι πόρτες και όλα τα είδη της δωρεάς θα εγκατασταθούν στα σπίτια του Σωτηρίου, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πλημμυροπαθών κατοίκων. Είναι μία πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μετά την πλημμύρα. Είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους από την πρώτη στιγμή και προσπαθούμε σε συνεργασία μαζί τους να επουλώνουμε τις μεγάλες πληγές που άνοιξε ο «Daniel». Είμαι βέβαιη ότι η αξιέπαινη πρωτοβουλία για τη δωρεά από την εταιρεία «Αλέξανδρος Δανέλης & ΣΙΑ Ε.Β.Ε.Ε.» θα βρει ακόμη περισσότερους μιμητές το επόμενο διάστημα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης.

«Σε ένα τόσο ακραίο καιρικό φαινόμενο, όπως αυτό του Σεπτεμβρίου του 2023, μετράμε όλοι τις δυνάμεις μας» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Χρήστος Καπετάνος. Όπως υπογράμμισε, «μέσα από τη συνεργασία της πολιτείας με την αυτοδιοίκηση αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να μεγιστοποιείται η παρέμβαση για την ανακούφιση των ανθρώπων, που οι περιουσίες τους υπέστησαν μεγάλες ζημιές». Ευχαρίστησε, τέλος, τον Περιφερειάρχη για την άψογη συνεργασία που είχαν προκειμένου να τελεσφορήσει η δωρεά των κουφωμάτων.