Αντιπροσωπεία της Δ.Ε. του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ συνοδευόμενη και από το βουλευτή του ΚΚΕ Λαμπρούλη Γιώργο επισκέφτηκε χθες 30/12 τον αγωνιστή σ. Φιλιπππίδη Γιώργο και του παρέδωσε, τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στην εθνική αντίσταση και το κίνημα.
Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Θανάσης Σερδένης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παραρτήματος Λάρισας, της που ανέφερε και τα εξής:
Με την παράδοση αυτής της πλακέτας σήμερα θέλουμε να τιμήσουμε το σ Φιλιπππίδη Γιώργο όπου σε όλη τη ζωή έως τα 96 του χρόνια που είναι σήμερα, έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού μέσα από την εθνική αντίσταση ως αετόπουλο και στη συνέχεια ως ΕΠΟΝίτης, και μέλος του Συμβούλιου Πόλης Λάρισας της ΕΠΟΝ.
O Γιώργος από διάφορες θέσεις του κινήματος έδωσε βροντερό παρών, πάντα ως μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Εξορίστηκε και φυλακίστηκε για τη δράση του την ιδεολογία και τα ιδανικά το 1959 το 1961 και 1967.Μετά την μεταπολίτευση διατέλεσε μέλος της Επιτροπής πόλης και αργότερα ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ για πολλά χρόνια. Δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Αλέκου Χονδρονάσιου το 1959 το 1964και το 1978,είναι χαρακτηριστικό ότι το 1967 με τη δικτατορία όντας Δημοτικός Σύμβουλος συλλαμβάνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εξορίζεται στη Γιούρα.
Το1982 εκλέγεται για πολλοστή φορά δημοτικός σύμβουλος, διετέλεσε και πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιο, και αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Αριστείδη Λαμπρούλη. Στήριξε για πολλά χρόνια το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ως μέλος της Δ.Ε. αλλά και από τη θέση του πρόεδρου . Από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε σ΄ αυτόν τον αγώνα ανταποκρίθηκε με επιτυχία. Σε όλο το διάβα της ζωής, από τις εξορίες και τις φύλακες από τη Γιούρα έως-το Λακκί και το Παρθένι, όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά όπως ο ίδιος λέει στο βιογραφικό του σφράγισε τη δράση του με το ΚΚΕ.
Τη δεκαετία του 1990πάλεψε για τη διαφύλαξη της θεωρίας και των αρχών του κόμματος, συνέβαλε στην ανασυγκρότηση των αντιστασιακών οργάνων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και των οργανώσεων του ΚΚΕ στη Λάρισα. Τάχθηκε ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης του κόμματος. Κόντρα σε όλους αυτούς που στις καλές μέρες του κινήματος και του κόμματος έβγαζαν πύρινους λόγους, δήθεν επαναστατικούς, όπου μετά τις ανατροπές και την επικράτηση της αντεπανάστασης στη Σοβιετική Ένωση έτρεχαν να κάνουν δηλώσεις πίστης και αφοσίωσης στους προσωρινούς νικητές της αντεπανάστασης δηλ. στους καπιταλιστές. Ο σ. Γιώργος παρέμεινε στυλοβάτης σιγουριάς και πίστης στο κόμμα στα ιδανικά της εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ. Όρθωσε το ανάστημά του και υπεράσπισε τη θεωρία, τις αρχές, τα ιδανικά και τα σύμβολα του κόμματος.
Στο πρόσωπό του σ. Φιλιππίδη τιμάμε σήμερα και όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που η πλειοψηφία τους δεν είναι μαζί μας γιατί έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά δεν ξεχνάμε οτι σε όλη τους τη ζωή μέσα από τις γραμμές της ΕΑΜικης αντίστασης και του ΚΚΕ συμμετείχαν, σε όλους τους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες της πατρίδας μας για την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και τον σοσιαλισμό.
Όλους αυτούς που όρθωσαν το ανάστημά τους στις ναζιστικές δυνάμεις του κατακτητή από τις γραμμές της τιμημένης Εθνικής Αντίστασης, τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ. Που έχυσαν το αίμα τους για λευτεριά, για μια άλλη κοινωνία, και αντί του επαίνου της πολιτείας στάλθηκαν στα κολαστήρια της Μακρονήσου της Γιάρου, τοΠαρθένι και άλλων τόπων μαρτυρίου όπως και ο ίδιος .
Σύντροφε Γιώργο είμαστε περήφανοι που σε γνωρίσαμε. Σε ευχαριστούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνεις με τη αδιάκοπη δράση και τη στάση ζωής σου.
Θα αποτελείς φωτεινό παράδειγμα για τις νέες γενιές στη καθημερινή πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.