Στον πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των Θαυματουργών, στον Ι.Ν.Αγίου Ραφαήλ Ομορφοχωρίου του Δήμου, παραβρέθηκε σήμερα, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, έλαβαν μέρος πλήθος κληρικών και πιστών, ενώ η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων και των Λειψάνων , πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων και του Μορφωτικού Συλλόγου Ομορφοχωρίου, τους οποίους συνεχάρη προσωπικά  η Βουλευτής , για το υψηλό επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών τους .

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, τιμήσαμε σήμερα, τους Οσιομάρτυρες της Χριστιανικής Εκκλησίας μας, τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη .

Ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μου , τον ιστορικό Δήμο Κιλελέρ και το χωριό Ομορφοχώρι, ο ετήσιος πανηγυρικός  εορτασμός  την Τρίτη ημέρα του Πάσχα, στη  μνήμη των Αγίων Θαυματουργών .

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη, καθώς μετά από 2 χρόνια αποκλεισμού από κάθε θρησκευτική και κοινωνική εκδήλωση, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε και αυτήν τη σημαντική ημέρα της Ορθοδοξίας μας.  Η αθρόα και ευλαβική προσέλευση του κόσμου, καταδεικνύει και τους άρρηκτους δεσμούς του λαού μας με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.


Είναι σημαντικό, στους δύσκολους καιρούς μας , με την υγειονομική κρίση να βρίσκεται παρούσα, την οικονομική κρίση να εξαθλιώνει πολίτες και επιχειρήσεις και τον πόλεμο να συνεχίζεται στην γειτονιά μας, να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στις ρίζες , στις παραδόσεις και στο δόγμα της Πίστης μας, σφυρηλατώντας ξανά τους κοινούς μας δεσμούς και φτιάχνοντας πιο δυνατό τον κοινωνικό μας ιστό, με αλληλεγγύη και σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας .  

Ο χώρος της Ορθοδοξίας, σταθερός κήρυκας της Αγάπης, προσφεύγει καταφύγιο, αλλά και το πλαίσιο αρχών που μπορεί κανείς να βρει την αλήθεια της ζωής και την Ανθρωπιά,  που τόσο λείπει.

Τιμώντας τους Αγίους μας, τιμάμε και σεβόμαστε την Ορθόδοξη πίστη μας, αλλά αποκτούμε και προτάγματα ευγένειας, ήθους και καλοσύνης .

Χρέος δικός μας, να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη τους,  θέτοντάς ως πυξίδα προσανατολισμού τον πνευματικό τους αγώνα,  προκειμένου να πορευόμαστε προς την προσωπική μας Θέωση,   ζώντας με δικαιοσύνη και  ήθος».